Selkäkirurgia

Selkäkirurgia

Helsinki Hospital Spine Center ottaa kokonaisvastuun selkäkipupotilaasta. Moniammatilliseen selkätiimiimme kuuluvat kokeneet selkäammattilaiset: fysiatri, neurokirurgi, selkäortopedi, neurologi ja fysioterapeutti. Hoitolinjamme perustuvat tieteelliseen näyttöön ja pitkään kokemukseen selkärangan sairauksien hoidosta. Selkätiimimme määrittää jokaiselle potilaalle yksilöllisen ja parhaan hoidon. Usein leikkaushoitoa ei tarvita, vaan tehokas oireenmukainen hoito ja näyttöö perustuva kuntoutus tuovat avun. Toisinaan tarvitaan modernia selkäkirurgiaa.

Selkäkirurgialla on perinteisesti valitettavan huono maine – pelätään komplikaatioita, hidasta toipumista sekä sitä, että leikattu selkä ei enää palaa entiselleen. Nykyään tilanne on onneksi toinen. Kun kokenut selkäkirurgi tekee leikkauksen moderneilla, ns. mini-invasiivisilla tekniikoilla ja mikroskooppia käyttäen, eli leikkaukset tehdään tervettä kudosta vaurioittamatta, ovat selkäkirurgian tulokset tutkitusti koko kirurgian alueen kärjessä. Leikkauksesta toipuminen tapahtuu nopeasti, leikkauksen jälkeiset kivut ovat hyvin hallittavissa, eikä rajoituksia liikkumiselle tule: kävelemään pääsee yleensä jo leikkauspäivän iltana. 

Helsinki Hospitalin kokeneet selkäkirurgit käyttävät uusimpia, mikrokirurgisia ja mini-invasiivisia tekniikoita leikkauksissa. Selkäleikkaukset ovat turvallisia ja niistä toipuu nopeasti. Helsinki Hospitalin lääkärit hoitavat selkäkipua ja liikuntarajoitteita aiheuttavia selkärangan sairauksia hyvin laajasti. Sairaala tarjoaa selkäkirurgista palvelua tavanomaisemmista lannerangan ja kaularangan välilevyn pullistumista aina vaativaan selkärankakirurgiaan.

Tavallisimpia leikkaushoitoa vaativia selkärangan sairauksia ovat mm:

  • Lannerangan välilevyn pullistuma, joka aiheuttaa säteilykipua jalkaan.
  • Selkärankakanavan ahtauma, joka on erityisesti iäkkäämpien ihmisten sairaus. Aiheuttaa tavallisesti kävelykyvyn huonontumista ja kävellessä ilmenevää alaraajakipua. Mikrokirurgisella toimenpiteellä saadaan kivut pois ja kävelykyky kohentumaan.
  • Lannerangan nikamasiirtymät, jotka aiheuttavat hankalia paikallisia alaselkäkipuja. Niitä voidaan hoitaa moderneilla luudutusleikkaustekniikoilla.

Kaularankakirurgia

Tavallisimmin kirurgiaa tarvitaan kaularangassa välilevyn pullistuman ja kaularangan ahtauman hoitoon. Niiden oireena on usein voimakas kipu niska-hartiaseudulla ja yläraajassa, tai käsien puutuminen.

Lue lisää

Lannerankakirurgia

Tyypillisimpiä leikkaushoitoa vaativia lannerangan sairauksia ovat lannerangan välilevyn pullistuma ja lannerangan ahtauma. Ne aiheuttavat yleensä alaselkäkipua, joka säteilee alaraajaan, tai kävelyvaikeuksia.

Lue lisää

Kipukirurgia

Krooninen kipu on sairaus, jota hoidetaan ensisijaisesti kuntoutuksella ja kipulääkkeillä. Jos ne eivät auta potilasta riittävästi, voidaan kipua lievittää selkäydinstimulaatiolla.

Lue lisää

 

Lääkärit

Juha Pohjola
NeurokirurgiLue lisää
Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Timo Pohjolainen
FysiatriLue lisää
Kaija Puustjärvi-Sunabacka
FysiatriLue lisää
Jyrki Salmenkivi
OrtopediLue lisää
Jussi Antinheimo
NeurokirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Erikoislääkäri neuvoo: Leikkaushoitoa vaativa välilevyn pullistuma kannattaa hoitaa heti

Onko selkäsi kipeä ja samaan aikaan jalkaasi jomottaa, pistelee, se puutuu tai on voimaton? Tavalliset särkylääkkeet eivät tunnu auttavan kipuun. Olosi tuntuu siedettävältä vain sikiöasennossa. Syynä voi olla selkärangan välilevyn pullistuma –...
Artikkeli28.2.2017
Artikkeli

6 väitettä selkäkivuista: totta vai tarua?

Kipulääkkeet, liikunta ja fysioterapia auttavat selkävaivoihin yhtä hyvin kuin leikkaus. Totta vai tarua? Entä jos selkä leikataan, voiko se palata entiselleen? Neurokirurgian erikoislääkäri Esa-Pekka Pälvimäki vastasi kuuteen väitteeseen...
Artikkeli23.2.2017