Vesa Juutilainen

Plastiikkarurgian erikoislääkäri, Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Ortopedian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Vesa Juutilainen vastaa Helsinki Hospitalin haavakeskuksesta ja alaraajan plastiikkakirurgiasta, mutta tekee myös yleistä korjaavaa plastiikkakirurgiaa ennen kaikkea vartalon alueelle.

"Perinteisesti plastiikkakirurgia yksityispuolella on ollut esteettistä kirurgiaa, eikä ongelmahaavojen kirurgista hoitoa tai muutakaan korjaavaa kirurgiaa ole juurikaan ollut tarjolla. Toisaalta kunnallisen terveydenhuollon puolella ongelmahaavojen hoito on ollut puutteellisesti organisoitua ja laadultaan vaihtelevaa. Haluamme perustaa Helsinki Hospitaliin moniammatillisen, haavanhoitoon keskittyneen yksikön", Juutilainen sanoo.

Hänen kirurgintaustansa on varsin monipuolinen. Juutilainen opiskeli ensin ortopedian erikoislääkäriksi ja erikoistui myöhemmin myös plastiikkakirurgiaan. Plastiikkakirurgiassa viehättää työn luovuus, joka on samalla myös työn vaatimus.

"Monella kirurgian erikoisalalla tehdään "tyyppileikkauksia" saman sapluunan mukaan, mutta kudospuutoksien ja -vaurioiden plastiikkakirurgisissa korjauksissa joudutaan käyttämään mielikuvitusta, soveltamaan aiempaa kokemusta ja arvioimaan kudosten ominaisuuksia. Tämä on hyvin inspiroivaa työtä."

Vesa Juutilainen

  • Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, plastiikkarurgian erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: Ongelmahaavojen kirurginen hoito, yleinen korjaava plastiikkakirurgia sekä raajojen että vartalon alueella. Kudosvaurioiden ja toiminnallisten häiriöiden korjaus erilaisten sairauksien, vammojen ja leikkausten jälkitiloissa.
  • Tärkein työkokemus: Osastonlääkäri, HYKS Töölön sairaala, plastiikkakirurgian klinikka vuodesta 1999 lähtien.
  • Jäsenyydet: Suomen plastiikkakirurgiyhdistys – Chirurgi Plastici Fenniae, Suomen ortopediyhdistys, Suomen haavanhoitoyhdistys, Suomen traumatologiyhdistys, Steering Committee of the Nordic Diabetic Foot Task Force