Marko Virtanen

OMT-Fysioterapeutti
"Fysioterapeuttimme Marko Virtanen on erikoistunut ortopediseen manuaaliterapiaan, leikkauksen jälkeiseen fysioterapiaan ja urheilufysioterapiaan. Hänen potilaanaan käy niin kuntoilijoita, kipupotilaita kuin leikkauksen jälkeen parempaan arkeen totuttelevia."

OMT-koulutuksen pohjalta olen TULE-ongelmien asiantuntija. Post-operatiivinen kuntoutus niin neurokirurgisten kuin ortopedisten operaatioiden jälkeen on yksi vahvuuksistani. Käytän työssäni viimeisintä tutkittua tietoa yhdistettynä kliiniseen kokemukseeni. Harjoittelun fysiologia, aikataulutus ja erityyppisten harjoitusmuotojen (nopeus, kestävyys, maksimi) käyttö ohjaa vahvasti työtäni. Olen luennoinut konservatiivisesta ja post-operatiivisesta polvi-, olkapää-, selkä- ja niskaongelmien aktiivisesta kuntoutuksesta ulkomailla monta vuotta.

Millaista työsi on?

Leikkauksesta toipuvat potilaat tarvitsevat apua leikatun selän, niskan, ylä- tai alaraajan kuntouttamisessa. Olen jo heräämössä auttamassa heitä liikkeelle. Luon potilaille myös oman harjoitusohjelman.

Kuntoilijat tulevat luokseni päästäkseen eroon virheellisistä liikemalleista, tukilihasheikkoudesta tai rasitusvammoista. Hoidan myös kipupotilaita. Aina kivun syy ei löydy esimerkiksi magneettikuvista. Iso osa selkävaivoista on epäspesifejä alaselkäkipuja, joita ei voida parantaa leikkaamalla. Niihin voi kuitenkin vaikuttaa fysioterapialla.

Millainen fysioterapeutti olet?

Koulutukseltani olen OMT-fysioterapeutti eli käytän ortopedistä manuaalista terapiaa. Käsittelen ja venytän kehon lihaksia, kudoksia ja hermokudoksia. Hoidon tarkoitus on laajentaa potilaan liikeratoja, korjata asentoa, lisätä liikkeen hallintaa ja sitä kautta lievittää potilaan kokemaa kipua ja parantaa toimintakykyä.

Minun on helppo samaistua potilaiden asemaan, sillä pelasin nuorena jääkiekkoa. Lääkärit kursivat kokoon milloin nilkkaani ja milloin polveani. Tiedän, millaista on herätä heräämössä ja opetella käyttämään operoitua aluetta uudelleen.

Haluan hoitaa kaikki potilaat hyvin ja löytää jokaiselle parhaiten toimivat harjoitteet. Joidenkin kanssa tapaamme vain kerran ja toisten kanssa kymmenen. Pyrin aina siihen, ettei yhdenkään potilaan tarvitsisi palata vastaanotolleni saman vaivan kanssa.

Mikä ajatus ohjaa työtäsi?

Lisää oireettomia päiviä potilaan elämään.

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen asiantuntija.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Kielet

fiFinnish

Erityisosaaminen

  • TULE-ongelmat
  • Post-operatiivinen kuntoutus

Koulutus

  • Fysioterapeutti
  • OMT-Fysioterapeutti
  • Voimaharjoitteluvalmentaja

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.