Mika Väisänen

Doctor of Medical Science, Gastrointestinal Surgery Specialist
"Työtäni ohjaa ajatus, että pyrin auttamaan potilaan sairauden aiheuttamasta epätietoisuudesta ja huolesta pois, kohti tervehtymistä."

Milloin vastaanotollesi kannattaa tulla?

Olen gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri. Erityisosaamisalueeni on endokriininen kirurgia. Puoleeni kannattaa kääntyä, jos Te itse olette todennut tai Teitä hoitava lääkäri on todennut jotain poikkeavaa kilpirauhasessa, lisäkilpirauhasessa tai lisämunuaisessa.

Miksi kannattaa kääntyä erikoisalasi puoleen?

Endokriinisten elinten, kuten kilpirauhasen, lisämunuaisen  ja lisäkilpirauhasen diagnostiikka ja hoito on kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana. Moderneilla kuvantamis- ja laboratoriomenetelmillä pystytään saamaan tarkka käsitys sairaudesta, ja nykyään käytettävät kirurgiset hoidot ovat turvallisia. Potilaat yllättyvätkin usein siitä, miten nopeasti toipuminen lähtee käyntiin!

Millaista hoitoa annat potilaillesi?

Pyrin antamaan potilaalle aina lääketieteellisesti tarkoituksenmukaisimman hoidon. Potilaiden tilanteet ovat aina erilaisia ja yksilöllisiä. Joskus riittää pelkkä ”Second Opinion” –tyyppinen keskustelu. Toisinaan tarvitaan aiemmin tehtyjen tutkimusten lisäksi täydentäviä lisäselvittelyjä, kuten ultraäänitutkimusta tai ihon kautta tapahtuvaa solunäytteenottoa eli biopsiaa. Minulle on kertynyt laaja ja pitkä työkokemus endokriinisesta kirurgiasta yliopistollisessa keskussairaalassa. Pystyn tarjoamaan potilaalle koko hoitokirjon aina korkeata erityisosaamista vaativia leikkaustoimenpiteitä myöten.

Mikä ajatus ohjaa työtäsi?

Työtäni ohjaa ajatus, että pyrin auttamaan potilaan sairauden aiheuttamasta epätietoisuudesta ja huolesta pois, kohti tervehtymistä.

Next available appointments

No available appointments just now. Please check again later or select another practitioner.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Languages

enEnglish
fiFinnish
svSwedish

Specialties

  • Endokriininen kirurgia (kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen, lisämunuainen)
  • Yleiskirurgia

Education

  • Lääketieteen tohtori
  • Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri

Tärkein työkokemus

  • 2003 lähtien erikoislääkäri HYKS kirurgian klinikka, Helsinki
  • 1999-2003 kirurgian apulaislääkäri ja kirurgian erikoislääkäri Universitetssjukhuset MAS, Malmö sekä Universitetssjukhuset i Lund (Lunds lasarett), Lund, Ruotsi
  • 1995-1999 kirurgian apulaislääkäri, Mikkelin keskussairaala
  • 1998 väitöskirjatyö Dr.med. Universitätskrankenhaus Eppendorf, Hamburg, Saksa

Jäsenyydet

  • Suomen Kirurgiyhdistys
  • Svensk Kirurgisk Förening