Alaraajakirurgia

Helsinki Hospitalissa tehtävä alaraajakirurgia liittyy tyypillisesti vammaan tai sairauteen, jonka hoitamisessa tarvitaan sekä plastikkakirurgista että ortopedista osaamista verisuonikirurgian ohella. Esimerkkinä mainittakoon alaraajamurtumien ja akilleskirugian jälkeiset haavakomplikaatiot ja vamman tai sairauden aiheuttamat raajan virheasennot ja arpiongelmat. Esimerkiksi jotkut hermovammat tai neurologisiin sairauksiin liittyvä spastisiteetti voivat johtaa jalan virheasentoon, joka saattaa olla hoidettavissa raajan jännetasapainoa korjaavalla leikkauksella.

Myös diabeettiseen ääreishermosairauteen liittyvät jalan virheasennot saattavat hyötyä asentoa korjaavista luudutusleikkauksista tai jännetasapainoa korjaavista toimenpiteistä.

Mikäli kaikkien muiden korjaavien leikkausten ja apuvälineiden antama apu katsotaan riittämättömäksi, voi alaraaja-amputaatio parantaa potilaan toimintakykyä ja elämänlaatua. Amputaatiopäätös on aina pitkällisen harkinnan tulos sekä potilaan että hoitavien lääkärien kannalta. Amputaation taso valitaan aina yksilöllisesti ja siihen vaikuttavat raajan verenkierron ohella jäljellä olevien kudosten toiminta ja laatu sekä potilaan kuntoutumiskapasiteetti amputaation jälkeen. Diabeetikoilla pyritään nykyään jalkaterän osittaiseen säästämiseen, jos verenkierto vain arvioidaan riittäväksi.

Raaja-amputaatioiden jälkeisistä ongelmista mainittakoon iho-ongelmat (liiallinen tai liian niukka pehmytkudos) ja paikallisiin hermoarpiin liittyvät kipuvaivat, jotka saattavat haitata proteesin käyttöä. Näihin ongelmiin voidaan usein tarjota kirurgista hoitoa, elleivät proteesiin kohdistuneet korjaukset riitä.

Soita meille
09 417 00100

ma-to 9.00-18.00
pe 9.00-15.00

Teitä palvelee

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Lääketieteen tohtori, Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Dosentti, kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.