Kuntoutuskeskus

”Työmme ei ole pelkästään leikkauksia, vaan potilas saa saman katon alta kokonaisvaltaista hoitoa vaivaansa. Meillä on kokeneita fysiatreja, kipulääkäreitä ja fysioterapeutteja, jotka yhdessä suunnittelevat, mikä on järkevin hoitovaihtoehto ja kuinka kuntoutuminen etenee. ” toteaa Helsinki Hospitalin ylilääkäri Jyrki Törnwall

Fysiatrin vastaanotto

Fysiatrian keskeisenä tavoitteena on sairauksien ja vammojen seurauksena syntyvien toimintahäiriöiden tutkimus, ehkäisy, hoito ja kuntoutus tavalla, joka huomioi potilaan toimintaympäristön ja elämäntilanteen kokonaisuutena.

Fysiatrin keskeisiä osaamisalueita ovat selän, niskan, ylä- ja alaraajojen vammat ja sairaudet, kipuoireyhtymät ja eräät hermokudoksen vammat ja sairaudet.

Fysioterapeutin vastaanotto

Fysioterapeutti on liikkeen, liikkumisen sekä toimintakyvyn ja kuntoutuksen asiantuntija. Me Helsinki Hospitalissa huomioimme asiakkaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti tukien häntä kuntoutuksessa, oli sitten kyseessä arkea tai työkykyä haittaavasta ongelmasta tai urheilijan palaamisesta takaisin lajinsa pariin. Sopivimmat hoitomuodot valitaan yhdessä asiakkaan kanssa yksilölliset tekijät sekä asiakkaan tavoitteet ja tarpeet huomioiden.

Helsinki Hospitalissa fysioterapeutit ovat monipuolisesti koulutettuja ja kokeneita fysioterapian ammattilaisia, joilla on vankka ammattitaito kuntoutuksen alalla sekä monipuolinen terapiaosaaminen. Meillä fysioterapeutit työskentelevät tiiviissä yhteistyössä lääkäreiden ja muun hoitohenkilökunnan kanssa sujuvan hoidon takaamiseksi. Fysioterapiaan hakeudutaan yleensä lääkärin lähetteellä, jolloin hoidosta saa Kela-korvauksen. Fysioterapiaan pääsee halutessaan myös ilman lähetettä kysymään asiantuntijan arviota ja neuvoja.

Lymfaterapeutin vastaanotto

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jonka avulla hoidetaan erilaisten syiden vuoksi syntynyttä turvotusta. Lymfaterapian avulla voidaan vähentää leikkausten ja vammojen aiheuttamaa turvotusta ja siten parantaa liikkuvuutta sekä vähentää kipua. Lymfaterapiaa käytetään myös imusuoniston vajaatoiminnasta aiheutuvan turvotuksen hoidossa kompressiotuotteiden kanssa sekä lisäksi kevyen kosketuksen myötä lymfaterapia lievittää kipua ja rentouttaa kehoa. Muun muassa reuma, fibromyalgia ja CRPS asiakkaiden hoidossa lymfaterapiaa on käytetty menestyksekkäästi kivun lievittämisessä. Lisäksi erilaiset hermokudos- ja sidekudosrakenteiden ärsytystilat ovat indikaatio lymfaterapiakokeilulle.

Lymfaterapiaa voidaan tehdä joko yksinään erillisenä hoitona tai se yhdistetään muuhun fysioterapiaan. Sitä tehdään kevein ja rytmisin ottein, joka aktivoi imusuoniston omaa pumppaustoimintaa. Tämän avulla kehon imunestekierto paranee ja turvotus vähenee. Lymfaterapian lisäksi imunestekiertoa on hyvä tehostaa liikehoidon ja erilaisten kompressiotuotteiden avulla.

Soita meille
09 417 00100

ma-to klo 9.00-18.00
pe klo 9.00-15.00

Teitä palvelee

Fysioterapeutti
Fysioterapeutti
Dosentti, fysiatrian erikoislääkäri, kuntouksen erityispätevyys
Fysioterapeutti, Lymfaterapeutti, TtM
Lääketieteen tohtori, Fysiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti
OMT-Fysioterapeutti
Fysioterapeutti
Fysioterapeutti
Dosentti, fysiatrian erikoislääkäri, kivunhoidon erityispätevyys, kuntoutuksen erityispätevyys

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Kuinka voimme auttaa?

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.