Leukakirurgia

Leukakirurgia on tyypillisesti traumaperäisten vammojen hoitoa: potilas on kaatunut tai saanut muuten iskun kasvoihinsa. Tyypillisiä potilaita ovat urheilutapahtumissa, kuten jääkiekko-ottelussa, leukansa murtaneet. Usein näihin liittyy myös hammasvammoja.

Esimerkiksi alaleuan murtuma pyritään leikkaamaan muutaman päivän sisällä vamman aiheutumisesta. Murtumakohta kiinnitetään leikkauksessa usein titaanilevyillä, jotta leuka pysyy paikallaan ja luutuu oikein.

Sairaalassaoloaika on tyypillisimmillään yhdestä kahteen yötä leikkauksen jälkeen. Sairasloma-aika esimerkiksi alaleuan murtumissa on keskimäärin 3-5 viikkoa, joskin tapauskohtaiset ja potilaan työhön liittyvät vaihtelut ovat suuria. Murtuman luutumista tarkkaillaan ensimmäisten kuukausien aikana tehtävien kontrollien kautta.

Leukamurtuman hoito itsessään on usein suhteellisen yksinkertainen toimenpide. Suurempaa haittaakin usein sen yhteydessä syntyvä hammasvamma: hammas saattaa katketa tai murtuma voi kulkea aivan hampaan vierestä. Tällöin vaaditaan myös hammaslääkärin apua. Hammasvammojen hoito saattaa kestää jopa puolitoista vuotta ja tulla hyvinkin kalliiksi. Helsinki Hospitalin leukakirurgit ja hammaslääkärit suunnittelevat ja toteuttavat hammastraumojen hoidon siten, että se sujuu mahdollisimman nopeasti ja edullisesti.

Lisäksi Helsinki Hospitalissa voidaan korjata kirurgisesti leukojen kehityshäiriöitä ja purentavirheitä. Potilaille käytetään ortognaattiskirurgista hoitoa, jossa korjataan oikomisen ja kirurgisen hoidon avulla leukaluiden kasvuvirheiden aiheuttamia purentavirheitä.

Soita meille
09 417 00100

ma-to 9.00-18.00
pe 9.00-15.00

 

Teitä palvelee

Dosentti, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri, Helsinki Hospitalin ylilääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.