Leukanivelkirurgia

Leukaniveliin kohdistuvat kirurgiset toimenpiteet ovat käytännössä nivelten korvaamisia nivelproteeseilla. Potilaat kärsivät useimmiten nivelreumasta tai nivelkulumasta. Ongelmana on nivelen tulehduksellinen sairaus tai kuluma, jonka vuoksi suu ei aukea ollenkaan tai suun aukaiseminen on kivuliasta. Hoitona on nivelproteesi.

Potilaan leuoista otetaan tietokonemallinnos, jonka perusteella hoitava kirurgi suunnittelee proteesin yhdessä niitä valmistavan yrityksen kanssa. Kustomoitu nivelproteesi on valmis asennettavaksi noin 6-8 viikon kuluttua mallinnoksen ottamisesta.

Leikkauksen jälkeisen sairaalahoidon kesto on keskimääräisesti riippuvainen asennettavien proteesien määrästä: jos proteesi laitetaan vain toiselle puolelle, viettää potilas sairaalassa yhden yön ja mikäli proteesilla korvattavia niveliä on kaksi, kuluvat leikkausta seuraavat kaksi yötä sairaalassa.

Leukanivelkirurgian yhteydessä tarvitaan usein hammaslääkärin hoitoa. Usein joudutaan esimerkiksi hiomaa hampaita, jotta purenta toimisi proteesien kanssa normaalisti.

Soita meille
09 417 00100

ma-to 9.00-18.00
pe 9.00-15.00

Teitä palvelee

Dosentti, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri, Helsinki Hospitalin ylilääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.