Vatsakeskus

Tavallisimpia yleis- ja vatsaelinkirurgisia sairauksia ovat sappikivitauti ja erilaiset tyrät. Molemmat ovat suhteellisen yleisiä ongelmia, jotka aiheuttavat kipua ja vaivaa sekä rajoittavat elämää monin tavoin.

Sappikivitaudissa sappirakkoon alkaa kiteytyä kiteitä, jotka pyrkivät kasvamaan ajan myötä suuremmiksi sappikiviksi. Sappikivet eivät välttämättä aiheuta potilaille mitään oireita, vaan voivat joskus löytyä sattumalta muiden tutkimusten yhteydessä. Sappikivitaudin tyypillisenä oireena koetaan kuitenkin kovia kohtauksittaisia vatsakipuja. Osalla potilaista sappikivitauti hankaloituu (esim. sappirakon tulehdus, kivien joutuminen sappitiehyeeseen). Oireisen sappikivitaudin hoitona voidaan poistaa sappirakko kivineen, eikä toimenpiteellä sinänsä ole merkittäviä haittavaikutuksia ihmisen elämään.

Tyrällä tarkoitetaan tilannetta, jossa vatsanpeitteet antavat myöten joko hankitun tai synnynnäisen heikkouden takia ja vatsaontelon sisältöä (tyypillisesti vatsapaitaa ja suolta) pullistuu vatsaontelon ulkopuolelle. Tyrät hoidetaan tyypillisesti leikkauksella, koska ne eivät voi parantua itsestään. Tyräongelmista kaikkein yleisimpiä ovat nivustyrät ja napatyrät.

Helsinki Hospitalissa kokeneet vatsaelinkirurgit tekevät tyrä- ja sappileikkauksia. Hoitoon pääsee ilman lähetettä, eikä leikkauksiin ole jonoja.

Maha-suolikanavan tähystyksillä tarkoitetaan pääasiassa mahalaukun ja pohjukaissuolen- sekä paksunsuolen tähystyksiä. Tähystystutkimusten yhteydessä voidaan tähystimen kautta ottaa näytteitä (esim. koepaloja) jatkotutkimuksia varten ja tehdä erilaisia toimenpiteitä. Tähystystutkimukset ovat tutkimustarkoituksessa tarpeellisia, koska muilla kuvantamistutkimuksilla tai menetelmillä ei suoliston sisälle käytännössä riittävää näkyvyyttä saada, ja näytteiden ottaminen on mahdollista ainoastaan tähystysten avulla.

Mm. radiologiset varjoainetutkimukset ovat käytännössä jääneet suurelta osin pois tähystystutkimusten saatavuuden parannuttua. Tähystystutkimuksia tehdään myös toimenpidetarkoituksessa tiedossa olevan sairauden hoitamiseksi (esim. polyypin poistot, verenvuodon tyrehdyttäminen ym.).

Soita meille
09 417 00100

ma-to klo 9.00-18.00
pe klo 9.00-15.00

Teitä palvelee

Dosentti, Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Lääketieteen tohtori, Vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Mahasuolikanavan tähystykset

Maha-suolikanavan tähystyksillä tarkoitetaan pääasiassa mahalaukun ja pohjukaissuolen- sekä paksunsuolen tähystyksiä. Tähystystutkimusten yhteydessä voidaan tähystimen kautta ottaa näytteitä (esim. koepaloja) jatkotutkimuksia varten ja tehdä erilaisia toimenpiteitä.

Tutustu palveluun »

Sappileikkaus

Sappikivet ovat sappirakkoon muodostuvia kiteytymiä, jotka aiheuttavat tyypillisesti kovia ylävatsakipuja. Sappikivitauti voi myös komplisoitua esimerkiksi tulehtumalla. Sappikivitauti todetaan tyypillisesti ultraäänikuvauksessa ja usein myös sattumalta muun

Tutustu palveluun »

Tyräleikkaus

Vatsanpeitteiden tyrä on hyvin yleinen vaiva. Sen yleisimpiä muotoja on nivustyrä. Tyrä aiheuttaa tyypillisesti kipua, epämukavuutta ja se rajoittaa elämää, esimerkiksi liikuntaa ja urheilua. Aikaa

Tutustu palveluun »

Kuinka voimme auttaa?

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.