Tyräleikkaus

Vatsanpeitteiden tyrä on hyvin yleinen vaiva. Sen yleisimpiä muotoja on nivustyrä. Tyrä aiheuttaa tyypillisesti kipua, epämukavuutta ja se rajoittaa elämää, esimerkiksi liikuntaa ja urheilua. Aikaa myöten mikä tahansa tyrä, eli vatsanpeitteiden läpi työntyvä pullistuma, kasvaa. Tyrä ei koskaan parane itsekseen ja se hoidetaan leikkauksella.

Tyräleikkaus voidaan tehdä joko avo- tai tähystysleikkauksella. Avoleikkaus on yksinkertainen, tavallinen ja turvallinen toimenpide, josta toipuu nopeasti. Tähystysleikkauksia tehdään tavallisesti potilaille, joilla on molemminpuolinen tyrä tai joilla tyrä on uusinut aiemman leikkauksen jälkeen.

Tyräleikkauksessa käytetään nykyisin apuna keinoaineesta valmistettua verkkoa, jolla paikataan heikentynyttä vatsanpeitettä. Tällä tekniikalla vältetään omien kudosten kiristymistä ja verenkierron vajetta. Nykyaikaisen tyräleikkauksen jälkeen tyrän uusiminen on harvinaista.

Nivuskanavaan muodostuvan nivustyrän lisäksi tyypillisiä tyriä ovat esimerkiksi napatyrä, navanvierustyrä ja leikkauksen jälkeinen tyrä. Niiden hoidon pääperiaatteet ovat samanlaiset kuin nivustyrän kohdalla, mutta yksilöllisemmät.

Tyräleikkauksen aiheuttaman työkyvyttömyyden pituus vaihtelee tyrän tyypin, valitun korjausmenetelmän sekä potilaan ammatin mukaan. Nivustyrän osalta se on tavallisimmin yhdestä muutamaan viikkoon.

Soita meille
09 417 00100

ma-to 9.00-18.00
pe 9.00-15.00

Teitä palvelee

Dosentti, Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Lääketieteen tohtori, Vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Seuraavat vapaat ajat

Ei vapaita aikoja juuri nyt. Tarkista tilanne myöhemmin tai valitse toinen palvelu.
{{ appointment['time'] }}
{{ appointment['ApptLength'] }} min
{{ appointment['formatted_date'] }}
{{ appointment.person.name }}
{{ appointment.person.title }}

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.