​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Kasvo- ja leukakirurgia

Kasvo- ja leukakirurgia

Kasvo- ja leukakirurgia

Pään, kasvojen ja kaulan alueella tehdään plastiikkakirurgisin toimenpitein tyypillisesti erilaisia vammojen, vammojen jälkitilojen ja ihosyöpien korjaushoitoja tai toiminnallisia korjauksia.

Kasvojen ja leukojen leikkaukset vaihtelevat pienistä, paikallispuudutuksessa tehtävistä toimenpiteistä kahdeksantuntisiin operaatioihin, joissa rakennetaan esimerkiksi osa kasvoista uusiksi. Kasvokirurgisen operaation toipumisaika vaihtelee leikkauksen suuruuden mukaan päivistä kuukausiin.

Leukakirurgia on tyypillisesti traumaperäisten vammojen hoitoa: potilas on kaatunut tai saanut muuten iskun kasvoihinsa. Leukanivelkirurgia puolestaan hoitaa tyypillisesti nivelreuma- tai nivelkulumapotilaita, joille suun aukaiseminen tuottaa kipua.

Haastavimpia kasvojen ja leuan alueen kirurgisia operaatioita ovat syöpäleikkausten aiheuttamien kudospuutosten rekonstruktiot. Syöpäleikkauksessa poistetaan kasvaimen ympäriltä syövän uusiutumisen ehkäisemiseksi myös tervettä kudosta, minkä vuoksi suusyöpäleikkauksen yhteydessä joudutaan usein käyttämään kudossiirteitä ja rakentamaan uudestaan esimerkiksi osia kielestä.

Leukakirurgia

Leukakirurgi hoitaa pääsiassa traumaperäisiä ala- ja yläleuan murtumia. Esimerkiksi alaleuan murtuma pyritään leikkaamaan muutaman päivän sisällä vamman aiheutumisesta.

Lue lisää

Leukanivelkirurgia

 

Leukanivelkirurgialla hoidetaan tyypillisesti nivelreuma- tai nivelkulumapotilaita, joille suun aukaiseminen tuottaa kipua. Sairauden vaurioittama leukanivel korvataan nivelproteesilla.

Lue lisää


 

 

Lääkärit

Leif Bäck
KorvalääkäriLue lisää
Patrik Lassus
PlastiikkakirurgiLue lisää
Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Erikoislääkäri neuvoo: Kuorsaajalle löytyy apua

Häiritseekö kuorsaaminen omaa tai läheisesi elämää? Korahteleeko hengityksesi nukkuessa, kärsitkö öisistä hengityskatkoksista?Omaa kuorsaamista on vaikea tutkia, sitä kun ei kuule. Kuorsaajalle paljon tutumpaa on jatkuva päiväväsymys. Oletko sinäkin...
Artikkeli16.2.2017
Artikkeli

Erikoislääkäri neuvoo: Leukakipu on turha riesa

Leuan alueen vaivat voivat johtua monesta syystä, ja ne aiheuttavat monenlaista haittaa ja kipua. Oireisiin kuuluvat esimerkiksi lonksuvat leuat tai kasvojen ihon särky. Myös purenta voi heikentyä. Erikoislääkäri Jyrki Törnwall: "Jokaiseen...
Artikkeli31.1.2017