​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Kasvo- ja leukakirurgia

Kasvo- ja leukakirurgia

Kasvo- ja leukakirurgia

Pään, kasvojen ja kaulan alueella tehdään plastiikkakirurgisin toimenpitein tyypillisesti erilaisia vammojen, vammojen jälkitilojen ja ihosyöpien korjaushoitoja tai toiminnallisia korjauksia.

Kasvojen ja leukojen leikkaukset vaihtelevat pienistä, paikallispuudutuksessa tehtävistä toimenpiteistä kahdeksantuntisiin operaatioihin, joissa rakennetaan esimerkiksi osa kasvoista uusiksi. Kasvokirurgisen operaation toipumisaika vaihtelee leikkauksen suuruuden mukaan päivistä kuukausiin.

Leukakirurgia on tyypillisesti traumaperäisten vammojen hoitoa: potilas on kaatunut tai saanut muuten iskun kasvoihinsa. Leukanivelkirurgia puolestaan hoitaa tyypillisesti nivelreuma- tai nivelkulumapotilaita, joille suun aukaiseminen tuottaa kipua.

Haastavimpia kasvojen ja leuan alueen kirurgisia operaatioita ovat syöpäleikkausten aiheuttamien kudospuutosten rekonstruktiot. Syöpäleikkauksessa poistetaan kasvaimen ympäriltä syövän uusiutumisen ehkäisemiseksi myös tervettä kudosta, minkä vuoksi suusyöpäleikkauksen yhteydessä joudutaan usein käyttämään kudossiirteitä ja rakentamaan uudestaan esimerkiksi osia kielestä.

Leukakirurgia

Leukakirurgi hoitaa pääsiassa traumaperäisiä ala- ja yläleuan murtumia. Esimerkiksi alaleuan murtuma pyritään leikkaamaan muutaman päivän sisällä vamman aiheutumisesta.

Lue lisää

Leukanivelkirurgia

 

Leukanivelkirurgialla hoidetaan tyypillisesti nivelreuma- tai nivelkulumapotilaita, joille suun aukaiseminen tuottaa kipua. Sairauden vaurioittama leukanivel korvataan nivelproteesilla.

Lue lisää


 

 

Lääkärit

Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Leif Bäck
KorvalääkäriLue lisää
Patrik Lassus
PlastiikkakirurgiLue lisää
Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018
Artikkeli

Leuka lonksuu, hoito tepsii

Leukanivelten vaivat ovat erittäin yleisiä. "Onneksi niihin löytyy monenlaista helpotusta", sanoo dosentti, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri Jyrki Törnwall. Leukanivelvaivoista kärsivät molemmat sukupuolet, mutta lääkärin vastaanotolla...
Artikkeli25.4.2018