​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Leukanivelkirurgia

Leukanivelkirurgia

Leukanivelkirurgia

Leukaniveliin kohdistuvat kirurgiset toimenpiteet ovat käytännössä nivelten korvaamisia nivelproteeseilla. Potilaat kärsivät useimmiten nivelreumasta tai nivelkulumasta. Ongelmana on nivelen tulehduksellinen sairaus tai kuluma, jonka vuoksi suu ei aukea ollenkaan tai suun aukaiseminen on kivuliasta. Hoitona on nivelproteesi.

Potilaan leuoista otetaan tietokonemallinnos, jonka perusteella hoitava kirurgi suunnittelee proteesin yhdessä niitä valmistavan yrityksen kanssa. Kustomoitu nivelproteesi on valmis asennettavaksi noin 6-8 viikon kuluttua mallinnoksen ottamisesta.

Leikkauksen jälkeisen sairaalahoidon kesto on keskimääräisesti riippuvainen asennettavien proteesien määrästä: jos proteesi laitetaan vain toiselle puolelle, viettää potilas sairaalassa yhden yön ja mikäli proteesilla korvattavia niveliä on kaksi, kuluvat leikkausta seuraavat kaksi yötä sairaalassa.
Leukanivelkirurgian yhteydessä tarvitaan usein hammaslääkärin hoitoa. Usein joudutaan esimerkiksi hiomaa hampaita, jotta purenta toimisi proteesien kanssa normaalisti.

 

Lääkärit

Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018
Artikkeli

Leuka lonksuu, hoito tepsii

Leukanivelten vaivat ovat erittäin yleisiä. "Onneksi niihin löytyy monenlaista helpotusta", sanoo dosentti, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri Jyrki Törnwall. Leukanivelvaivoista kärsivät molemmat sukupuolet, mutta lääkärin vastaanotolla...
Artikkeli25.4.2018