​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Plastiikkakirurgia

Plastiikkakirurgia

Plastiikkakirurgia

Helsinki Hospital on keskittynyt korjaavaan ja myös muovaavaan plastiikkakirurgiaan. Helsinki Hospitalin Plastiikkakirurgian keskukseen on valikoitunut plastiikkakirurgeja, joilla on kansallista ja myös kansainvälistä mainetta eri plastiikkakirurgian osa-alueiden osaajina. Plastiikkakirurgimme ovat myös kokeneita esteettisen plastiikkakirurgian osaajia.

Plastiikkakirurgiset leikkaukset ovat usein pitkiä ja monivaiheisia. Tästä syystä leikkaukset tehdään ja hoito suunnitellaan usein useamman kirurgin yhteistyönä. Hoidosta vastaa potilaan ongelmaan erikoistunut osaajaryhmä.

Helsinki Hospitalin plastiikkakirurgit pystyvät hoitamaan myös vaativaa kirurgiaa tarvitsevia potilaita. Tällaisia ovat esimerkiksi kasvojen tai raajojen vammat ja niiden aiheuttamat jälkiongelmat, leikkaushoitoa tarvitsevat syöpäpotilaat tai synnynnäisten epämuodostumien hoito.

Plastiikkakirurgia on alunperin kudospuutosten korjaamiseen kehitetty kirurgian ala, joka kehittyi sotavammojen hoitamisen tarpeeseen maailmansotien välisenä aikana. Suomessa on tällä hetkellä noin 100 plastiikkakirurgia, joista valtaosa työskentelee korjaavan plastiikkakirurgian parissa.

Plastiikkakirurgia on hyvin laaja kirurgian alue. Siihen kuuluvat muun muassa seuraavat alaryhmät:

  • Korjaava kirurgia: vammojen, infektioiden tai syöpähoitojen jälkeisten kudospuutosten ja toiminnallisten ongelmien korjaamista.
  • Vammakirurgia: kasvojen, kehon tai raajojen vammojen korjaamista, joissa iho tai pehmytkudokset ovat vaurioituneet sekä arpien hoitamista.
  • Syöpäkirurgia: melanoman, muiden ihosyöpien, rintasyövän, suusyövän, pehmytkudoskasvainten ja monien muiden syöpien hoitamista ja hoitojen jälkeisten kudospuutosten ja -ongelmien korjaamista.
  • Palovammat: palovammojen alkuvaiheen hoito sekä palovamma-arpien hoito.
  • Muovaava kirurgia: sellaisten ongelmien hoitamista, jossa kudokset ovat haitallisesti kehittyneet tai muotoutuneet. Esimerkkeinä rintojen pienennysleikkaus ja merkittävän laihtumisen jälkeisen ihoylimäärän leikkaushoito.

Rintakirurgia

Plastiikkakirurgisin toimenpitein voidaan muokata rintarauhasen ja/tai rintakehän muotoa synnynnäisen epämuodostuman, sairauden tai vamman jälkeen. Kudospuutoksia tai muotovirheitä voidaan korjata implanteilla tai kudossiirteillä.

Lue lisää

Vartalon ja lantion alueen kirurgia

 

Plastiikkakirurgisin menetelmin voidaan korjata erilaisten epämuodostumien, vammojen tai sairauksien aiheuttamia kudospuutoksia välilihan tai sukuelinten alueella.

Lue lisää

Pään, kaulan ja kasvojen alueen kirurgia

 

Tyypillisiä kasvokirurgiaa vaativia ongelmia ovat kasvojen vammat ja niiden jälkitilat, syöpä ja toiminnalliset häiriöt.

Lue lisää

Alaraajakirurgia

 

Erilaisten vammojen ja sairauksien seurauksena voi ilmetä alaraajojen virheasentoja, toiminnallisia häiriöitä ja kroonisia haavaongelmia, joiden korjaamiseksi saatetaan tarvita eri alojen kirurgista osaamista.

Lue lisää

Syöpäkirurgia

 

Syöpä on kasvain, joka pystyy kasvamaan ja leviämään elimistössä, mikäli sitä ei hoideta. Syöpätyypit eroavat merkittävästi toisistaan, joten on tärkeätä, että hoidosta vastaa aina kyseiseen syöpään erikoistunut asiantuntija.

Lue lisää 

Lääkärit

Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Vesa Juutilainen
Plastiikkakirurgi, ortopediLue lisää
Maija Kolehmainen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Patrik Lassus
PlastiikkakirurgiLue lisää
Tiina Strengell
PlastiikkakirurgiLue lisää
Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgiLue lisää
Jussi Valtonen
Plastiikkakirurgi Lue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Plastiikkakirurgi korjaa ja muokkaa

Töröhuulia? Ilmeettömiä kasvoja? Monella on plastiikkakirurgiasta vinoutunut käsitys, sillä suurin osa toimenpiteistä korjaa vammojen tai sairauksien aiheuttamia jälkitiloja. Myös esteettisellä kirurgialla on oma paikkansa, sanovat plastiikkakirurgian...
Artikkeli22.2.2019
Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018