​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Vartalon ja lantion alueen kirurgia

Vartalon ja lantion alueen kirurgia

Vartalon ja lantion alueen kirurgia

Synnynnäisen epämuodostuman, sairauden (esim. tulehdukset ja kasvaimet) tai vamman jälkeinen kudospuutos vartalon, välilihan eli perineumin tai sukuelinten alueella voidaan korjata useita erilaisia plastiikkakirurgisia menetelmiä käyttäen.

Pienten arpien, haavojen tai kasvainten poiston jälkeen haava on usein mahdollista sulkea suoraan ympäröiviä kudoksia vapauttelemalla. Laajempien kudospuutosten korjaamisessa käytetään joko paikallisia pikkukielekkeitä, varrellisia etäkielekkeitä tai kauempaa siirrettyjä ja uuden verenkierron varaan kytkettäviä ns. mikrovaskulaarisia kielekkeitä. Myös ihonsiirto saattaa tulla kysymykseen.

Kiristävien arpien hoitoon käytetään usein pikkukielekkeiden ohella ihon- ja/tai rasvansiirtoa.
Sukuelinten ja välilihan alueen arpien, kasvainten ja kudospuutosten hoito on haastavaa. Vilkkaasta verenkierrosta johtuva tihkuvuoto haavoilta, ympäristön suolibakteerit sekä istuma-alueelle kohdistuva paine vaikeuttavat haavojen paranemista alueella. Leikkauksen jälkeinen haavahoidon tarve saattaa olla päivittäistä. Paineen kohdistuessa istuessa tai makuuasennossa haava-alueille asentorajoitukset, kuten istumiskielto, saattavat tulla kysymykseen ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä viikkoina.

Kokeneen kirurgin suorittamalla toimenpiteellä ja aktiivisella leikkauksenjälkeisellä haavahoidolla on ratkaiseva merkitys toipumiselle.

Esimerkkejä leikkausaiheista:

  • vartalon painehaavat
  • kainaloiden, nivusten tai muiden taivealueiden tulehdukset, kasvaimet ja arvet
  • sukuelinten haavat, arvet, kasvaimet ja tulehdukset (tarvittaessa yhdessä gynekologin tai urologin kanssa)
  • ihon laajat kasvaimet ja etäpesäkkeet (tarvittaessa yhdessä verisuonikirurgin kanssa)
  • vatsanpeitteiden tai rintakehän seinämän kudospuutokset
 

Lääkärit

Vesa Juutilainen
Plastiikkakirurgi, ortopediLue lisää
Maija Kolehmainen
PlastiikkakirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018