​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Selkäkirurgia

Selkäkirurgia

Helsinki Hospital Spine Center ottaa kokonaisvastuun selkäkipupotilaasta. Moniammatilliseen selkätiimiimme kuuluvat kokeneet selkäammattilaiset: fysiatri, neurokirurgi, selkäortopedi, neurologi ja fysioterapeutti. Hoitolinjamme perustuvat tieteelliseen näyttöön ja pitkään kokemukseen selkärangan sairauksien hoidosta. Selkätiimimme määrittää jokaiselle potilaalle yksilöllisen ja parhaan hoidon. Usein leikkaushoitoa ei tarvita, vaan tehokas oireenmukainen hoito ja näyttöö perustuva kuntoutus tuovat avun. Toisinaan tarvitaan modernia selkäkirurgiaa.

Selkäkirurgialla on perinteisesti valitettavan huono maine – pelätään komplikaatioita, hidasta toipumista sekä sitä, että leikattu selkä ei enää palaa entiselleen. Nykyään tilanne on onneksi toinen. Kun kokenut selkäkirurgi tekee leikkauksen moderneilla, ns. mini-invasiivisilla tekniikoilla ja mikroskooppia käyttäen, eli leikkaukset tehdään tervettä kudosta vaurioittamatta, ovat selkäkirurgian tulokset tutkitusti koko kirurgian alueen kärjessä. Leikkauksesta toipuminen tapahtuu nopeasti, leikkauksen jälkeiset kivut ovat hyvin hallittavissa, eikä rajoituksia liikkumiselle tule: kävelemään pääsee yleensä jo leikkauspäivän iltana. 

Helsinki Hospitalin kokeneet selkäkirurgit käyttävät uusimpia, mikrokirurgisia ja mini-invasiivisia tekniikoita leikkauksissa. Selkäleikkaukset ovat turvallisia ja niistä toipuu nopeasti. Helsinki Hospitalin lääkärit hoitavat selkäkipua ja liikuntarajoitteita aiheuttavia selkärangan sairauksia hyvin laajasti. Sairaala tarjoaa selkäkirurgista palvelua tavanomaisemmista lannerangan ja kaularangan välilevyn pullistumista aina vaativaan selkärankakirurgiaan.

Tavallisimpia leikkaushoitoa vaativia selkärangan sairauksia ovat mm:

  • Lannerangan välilevyn pullistuma, joka aiheuttaa säteilykipua jalkaan.
  • Selkärankakanavan ahtauma, joka on erityisesti iäkkäämpien ihmisten sairaus. Aiheuttaa tavallisesti kävelykyvyn huonontumista ja kävellessä ilmenevää alaraajakipua. Mikrokirurgisella toimenpiteellä saadaan kivut pois ja kävelykyky kohentumaan.
  • Lannerangan nikamasiirtymät, jotka aiheuttavat hankalia paikallisia alaselkäkipuja. Niitä voidaan hoitaa moderneilla luudutusleikkaustekniikoilla.

Kaularankakirurgia

Tavallisimmin kirurgiaa tarvitaan kaularangassa välilevyn pullistuman ja kaularangan ahtauman hoitoon. Niiden oireena on usein voimakas kipu niska-hartiaseudulla ja yläraajassa, tai käsien puutuminen.

Lue lisää

Lannerankakirurgia

Tyypillisimpiä leikkaushoitoa vaativia lannerangan sairauksia ovat lannerangan välilevyn pullistuma ja lannerangan ahtauma. Ne aiheuttavat yleensä alaselkäkipua, joka säteilee alaraajaan, tai kävelyvaikeuksia.

Lue lisää

Kipukirurgia

Krooninen kipu on sairaus, jota hoidetaan ensisijaisesti kuntoutuksella ja kipulääkkeillä. Jos ne eivät auta potilasta riittävästi, voidaan kipua lievittää selkäydinstimulaatiolla.

Lue lisää

 

Lääkärit

Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Jussi Antinheimo
NeurokirurgiLue lisää
Juha Pohjola
NeurokirurgiLue lisää
Timo Pohjolainen
FysiatriLue lisää
Kaija Puustjärvi-Sunabacka
FysiatriLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Professori Kaliforniasta tuli leikkaukseen Helsinkiin

Aurinkoinen ja rauhallinen professori ja silmäkirurgi Michael S. Berlin lähtee kaupunkikävelylle. Se onnistuu vaativan mikrokirurgisen leikkauksen jälkeen. Hänen Suomi-fanituksensa on nyt entistäkin lujempi. Kaksi vuotta sitten Michael S. Berlinille...
Artikkeli6.3.2018
Artikkeli

Kova selkäkipu ja salamaniskut toivat yleisöluennolle

Selkävaivat vaikeuttavat ihmisten arkea monin tavoin. Neljä selkäluennollemme osallistunutta kertoo, mitä ajatuksia neurokirurgimme ja fysioterapeuttimme esitelmät herättivät. "Selkäkivuista ei tarvitse kärsiä" oli tammikuussa järjestetyn...
Artikkeli31.1.2018