​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Kaularankakirurgia

Kaularankakirurgia

Kaularankakirurgia

Tavallisimmat leikkaushoitoa vaativat kaularangan sairaudet ovat kaularangan välilevyn pullistuma ja kaularangan ahtauma, jotka aiheuttavat usein voimakasta kipua niska- hartiaseudulle ja yläraajaan. Pahimmillaan ne voivat aiheuttaa myös selkäydinvaurion.

Osa tapauksista vaatii leikkaushoidon – hoitoon on tärkeää päästä ajoissa, ettei pysyvää hermo- tai selkäydinvauriota pääse syntymään. Leikkaukset tehdään mikroskooppiavusteisesti pienistä avauksista ja niistä toipuu nopeasti: tyypillisesti kotiutuminen tapahtuu leikkausta seuraavana päivänä. Kaulurihoitoa ei tarvita, ja liikkua voi normaalisti.

Muita leikkaushoitoa vaativia kaularangan sairauksia voivat olla esimerkiksi reuman, syöpätautien tai tapaturmien aiheuttamat muutokset kaularangassa.

Helsinki Hospitalin neurokirurgit ovat kokeneita kaularankakirurgeja. Leikkaukset tehdään pienistä avauksista mikroskooppia käyttäen. Potilaalle valitaan aina tutkitusti vaikuttavin hoito, oli se sitten kuntoutus- tai leikkaushoito.

 

Lääkärit

Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Johan Marjamaa
NeurokirurgiLue lisää
Jussi Antinheimo
NeurokirurgiLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Juri Kivelev
NeurokirurgiLue lisää
Juha Pohjola
NeurokirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018
Artikkeli

”Nyt tiedän, että niskani kestää”

"Arvosanani prosessille on erinomainen", Jarmo Paunonen toteaa leikkauksestaan. Arviota on kunnioitettava: antaahan sen tuleva tuotantotalouden diplomi-insinööri, jonka pääaine on suorituskyvyn johtaminen. On vaikea kuvitella, että...
Artikkeli23.3.2018