​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Kipukirurgia

Kipukirurgia

Kivun neurokirurginen hoito

Erilaisten sairauksien, tapaturmien tai leikkausten seurauksena voi syntyä hermovaurio, joka johtaa kroonisen, vaikean kivun kehittymiseen. Kyseessä on usein neuropaattinen kipu eli hermovauriokipu, jota hoidetaan ensisijaisesti kuntoutuksella ja kipulääkkeillä. Toisinaan näillä ei kuitenkaan saada riittävää kivunlievitystä aikaan. Tällöin potilas saattaa hyötyä selkäydinstimulaatiosta.

Selkäydinstimulaatiohoidossa potilaan selkäydinkanavaan asetetaan pieni sähköelektrodi, josta annetaan selkäytimen pintaan matalaenergisiä sähköimpulsseja. Jos hoito helpottaa kipua, asetetaan potilaalle ihon alle tahdistimen kaltainen pulssigeneraattorilaite, jota hän pystyy käyttämään kaukosäätimen avulla itse.
Selkäydinstimulaatiota käytetään yleensä vaikeissa, kroonisissa yläraajan kiputiloissa ja alaraajan kiputiloissa.

Helsinki Hospitalin neurokirurgit kuuluvat Suomen kokeneimpiin ja uraauurtaviin kipukirurgeihin. Vuosien kokemus yhdistettynä uusimpaan teknologiaan ja moderneihin leikkausmenetelmiin takaavat potilaalle parhaan mahdollisen kipua lievittävän hoidon.

 

 

Lääkärit

Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Elena Haapaniemi
NeurologiLue lisää
Juha Pohjola
NeurokirurgiLue lisää

Lue lisää

Helsinki Hospital Mediaplanetissa: Kivun syyn selvittäminen on aina tärkeää

Kipu on elämää suojeleva aisti, joka varoittaa ympäristöuhasta. Pitkittyessään kivusta voi tulla myös riesa. Fysiatrimme Timo Pohjolainen ja johtava hoitajamme Sami Kapanen kertovat Mediaplanetissa, kuinka kivun aiheuttaja selvitetään ja hoidetaan.
25.9.2018
Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018