​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Lannerankakirurgia

Lannerankakirurgia

Lannerangan neurokirurginen hoito

Tyypillisimmin kirurgisesti hoidetaan lannerangan välilevyn pullistumaa eli välilevytyrää sekä lannerangan ahtaumaa. Ne aiheuttavat alaselkäkipua, joka säteilee alaraajaan tai molempiin alaraajoihin. Lisäksi ne voivat aiheuttaa kävelykyvyn huonontumista, virtsantulon vaikeutta tai jopa halvausoireita.

Muita kirurgisesti hoidettavia lannerangan sairauksia ovat mm. lannerangan nikamasiirtymät ja niistä aiheutuva hankala alaselkäkipu, sekä lannerangan alueen muiden sairauksien, kuten kasvaimien, aiheuttamat muutokset.

Helsinki Hospitalin moniammatillinen selkätiimi valitsee potilaalle aina parhaan hoidon, joko kuntoutuksen tai leikkaushoidon. Helsinki Hospitalin kokeneet selkäkirurgit käyttävät moderneja, mikrokirurgisia ja mini-invasiivisia leikkaustekniikoita lannerangan sairauksien kirurgisessa hoidossa. Leikkaukset ovat turvallisia ja niistä toipuu nopeasti. Komplikaatiot ovat hyvin harvinaisia.Lannerangan sairauksissa valitaan potilaalle parhaiten sopiva hoito. Hoito pitää antaa riittävän nopeasti, jotta pysyviä hermokudoksen vaurioita ei pääse syntymään. 

Edellä mainittuja sairauksia voi esiintyä myös rintarangan alueella. Helsinki Hospitalin neurokirurgit hoitavat myös rintarangan sairauksia.

 

Lääkärit

Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Johan Marjamaa
NeurokirurgiLue lisää
Jussi Antinheimo
NeurokirurgiLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Juri Kivelev
NeurokirurgiLue lisää
Juha Pohjola
NeurokirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Älä sinnittele selkäkipujesi kanssa – näin nopeasti huippukirurgin leikkaukseen voi päästä

Kärsitkö piinaavasta selkäkivusta, joka hankaloittaa päivittäistä elämääsi? Moni ei tiedä, että huippukirurgin tekemään selkäleikkaukseen voi päästä jopa viikossa. "Selkäkipujen kanssa on turha sinnitellä hampaat irvessä, sillä erikoislääkärin...
Artikkeli13.12.2018
Artikkeli

Kuuntele: Selkäleikkaukseen polttareiden ja häiden välissä

Potilas tarvitsi selkäleikkauksen, mutta tulevana viikonloppuna ohjelmassa oli polttarit ja seuraavana häät. Varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta kertoo, kuinka aikatauluongelma ratkaistiin Helsinki Hospitalissa. Leikkausaika omien aikataulujen mukaan?
Artikkeli23.10.2018