​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Syöpäkirurgia

Syöpäkirurgia

Syövän kirurginen hoito

Syöpä on kasvain, joka pystyy kasvamaan ja leviämään elimistössä, mikäli sitä ei hoideta. Eri syövät kuitenkin poikkeavat toisistaan merkittävästi. Osa syövistä on rauhallisia ja hitaasti kasvavia, kun taas osa kasvaa erittäin nopeasti ja on yleensä jo toteamishetkellä ehtinyt levitä laajalti.

Syövän hoito on yksi voimakkaimmin kehittyneistä lääketieteen alueista, ja suurin osa syövistä voidaan modernien menetelmien ansiosta hoitaa tuloksellisesti. Suuri osa syöpäpotilaista elää syövän toteamisen ja hoidon jälkeen normaalia elämää, ja monet syövät voidaan jopa parantaa leikkauksen ja oheishoitojen ansiosta. Syövän onnistuneen hoidon edellytyksenä on hoidon aloittaminen viivytyksettä. Suomalainen syövän hoito on Euroopan ja koko maailman huipputasoa.

Syöpien hoitoon osallistuu hyvin laaja-alaisesti erikoislääkäreitä ja hoitoihin erikoistuneita hoitajia sekä kuntoutukseen erikoistuneita terapeutteja. Koska syöpätyypit eroavat merkittävästi toisistaan, on tärkeätä että potilasta hoitaa aina kyseiseen syöpätyyppiin erikoistunut asiantuntija.

Hoitomenetelmät muuttuvat jatkuvasti ja viimeisimmän tieteellisen tiedon tasalla pysyminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Tästä syystä Helsinki Hospitalissa ydinajatuksena on se, että syöpäpotilaan hoito ohjataan aina juuri potilaalla todetun syövän hoidon osaajille. Lisäksi syövän hoito tulee yleensä toteuttaa useamman erikoisalan osaajien yhteistyönä. Kunkin alan osaaja osaa suunnitella hoidon oman näkemyksensä pohjalta ja hoitomenetelmien valinta tulee suunnitella yhdessä.

Helsinki Hospitalissa hoito suunnitellaan ja toteutetaan moniammatillisen ryhmän yhteistyönä ja hoitoon osallistuvat patologit ja syöpälääkärit sekä tarpeen mukaan muut erikoislääkärit, kuten esimerkiksi plastiikkakirurgit, leukakirurgit, korvalääkärit, silmälääkärit, neurokirurgit, vatsaelinkirurgit, gynekologit tai muut kulloisenkin potilaan hoitoon tarvittavat erikoisosaajat. Syövän diagnostiikka ja hoito toteutetaan yhteistyössä Docrates syöpäsairaalan kanssa.

Kasvojen alueen syöpä

Kasvojen alueen syöpäkasvaimet ovat tyypillisesti ihosyöpiä. Yleisin niistä on tyvisolusyöpä eli basalioma, joka todetaan tyypillisimmin kasvoissa. Muita yleisiä, kasvoissakin todettavia ihosyöpiä ovat melanooma ja okasolusyöpä.

Lue lisää

Melanooma

 

Tunnetuin ihosyöpä melanooma on lisääntynyt Suomessa epidemian omaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Melanooma pyritään aina hoitamaan leikkaamalla.

Lue lisää

Suusyöpä

 

Suusyöpä on leikkauksella hoidettava syöpä, jonka yleisin aiheuttaja on alkoholin tai tupakan runsas käyttö. Suomessa todetaan noin 600 pään ja kaulan alueen syöpää vuosittain.

Lue lisää

  

Kilpirauhassyöpä

Kilpirauhasissa esiintyvät kyhmyt ovat suhteellisen yleisiä. Ainoastaan pieni osa kyhmyistä on pahanlaatuisia kilpirauhassyöpiä. Kilpirauhassyövän hoitoon kuuluu yleensä kilpirauhasen poistoleikkaus.

Lue lisää

Rintasyöpä

 

Rintasyöpä on yleisin naisilla todettava syöpä. Rintasyöpäleikkauksessa poistetaan kasvain sekä tarvittaessa kudosta sen ympäriltä. Joskus rintarauhanen joudutaan poistamaan kokonaan, jolloin voidaan tehdä rinnan rekonstruktio kielekkeellä tai implantilla.

Lue lisää

Selkärangan syöpäkasvaimet

 

Selkärangan syöpäkasvaimet ovat yleensä etäpesäkkeitä. Ne aiheuttavat tavallisesti selkäkipua, raajakipua tai halvausoireita.

Lue lisää

 

 

 

 

Lääkärit

Pälvi Vento
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Vesa Juutilainen
Plastiikkakirurgi, ortopediLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Leif Bäck
KorvalääkäriLue lisää
Ilkka Heiskanen
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Antti Hietaranta
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Maija Kolehmainen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Patrik Lassus
PlastiikkakirurgiLue lisää
Juha Pohjola
NeurokirurgiLue lisää
Tiina Strengell
PlastiikkakirurgiLue lisää
Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018