​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Kilpirauhassyöpä

Kilpirauhassyöpä

Kilpirauhassyöpä

Kilpirauhasissa esiintyvät kyhmyt ovat hyvin yleisiä. Ainoastaan pieni osa kyhmyistä (n. 5 %) on pahanlaatuisia kilpirauhassyöpiä. Kilpirauhassyövän ennuste on hoidettuna useimmiten erinomainen joitakin harvinaisia syöpätyyppejä lukuunottamatta. Yleisin kilpirauhasen syöpätyyppi on ns. papillaarinen syöpä, joka leviää imusolmukkeisiin, mutta ei lähetä etäpesäkkeitä. Follikulaarinen syöpä on toiseksi yleisimmin todettava kilpirauhassyöpä. Se voi joskus lähettää etäpesäkkeitä.

Kilpirauhassyövän hoitoon kuuluu tyypillisesti koko kilpirauhasen kirurginen poisto, minkä lisäksi tarvitaan syöpälääkärin antamaa onkologista hoitoa. Radioaktiivisen jodin ominaisuutta kertyä kilpirauhaskudokseen (ja myös syöpäkudokseen) voidaan tässä käyttää hyväksi. Osa potilaista tarvitsee laajempaa kaulan imusolmukkeiden kirurgista poistoa joko primaaristi tai myöhemmin sairautensa aikana.

 

 

Lääkärit

Ilkka Heiskanen
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Antti Hietaranta
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018