​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Suu- ja kurkkusyöpä

Suu- ja kurkkusyöpä

Suusyöpä

Suomessa todetaan noin 600 pään ja kaulan alueen syöpää vuosittain. Yleisin syy suusyövälle on runsas alkoholin ja tupakan käyttö. Suuontelon syöpää hoidetaan useimmiten leikkauksella, jonka tukena käytetään sädehoitoa tai kemosädehoitoa. Leikkauksessa poistetaan kasvaimen ympäriltä myös tervettä kudosta, minkä vuoksi suusyöpäleikkauksen yhteydessä joudutaan usein käyttämään kudossiirteitä. Leikkaus kestää noin 4-8 tuntia ja vaatii tehostetun valvonnan tilat. Potilas on nukutettuna leikkausta seuraavan yön.

Raskasta kudosten rekonstruktiota vaativia leikkauksia tehdään Suomessa vuositasolla hieman alle 200. Potilaan ennuste riippuu suuontelon syöpätapauksissa hyvin pitkälle siitä missä vaiheessa kasvain todetaan. Jos syöpä diagnosoidaan alkuvaiheessa, jolloin se ei ole kasvanut suureksi eikä lähettänyt etäpesäkkeitä, ennuste on erinomaisen hyvä. Tällaisissa tapauksissa 90 prosenttia potilaista on hengissä 5 vuoden päästä.

Keskimääräinen sairaalassaoloaika leikkauksen jälkeen on 1-2 viikkoa. Sairasloman pituus on syövän ja leikkauksen koosta riippuen tyypillisesti muutamasta kuukaudesta vuoteen.

Hammaslääketieteen osuus on suuontelon syövän hoidossa hyvin keskeinen, koska leikkausten yhteydessä voidaan joutua poistamaan myös hampaita. Poistetut hampaat joudutaan rakentamaan tavalla tai toisella uudestaan. Usein käytetään hammasimplantteja.

Suuontelon syöpien poistot ja kudosten rekonstruktiot ovat leikkauksia, joiden kirurgiseen hoitoon yksityissektorilla ei ole aikaisemmin Suomessa ollut mahdollisuuksia.

 

 

Lääkärit

Leif Bäck
KorvalääkäriLue lisää
Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018
Artikkeli

Leuka lonksuu, hoito tepsii

Leukanivelten vaivat ovat erittäin yleisiä. "Onneksi niihin löytyy monenlaista helpotusta", sanoo dosentti, suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri Jyrki Törnwall. Leukanivelvaivoista kärsivät molemmat sukupuolet, mutta lääkärin vastaanotolla...
Artikkeli25.4.2018