​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Vatsaelinkirurgia

Vatsaelinkirurgia

Tavallisimpia yleis- ja vatsaelinkirurgisia sairauksia ovat sappikivitauti ja erilaiset tyrät. Molemmat ovat suhteellisen yleisiä ongelmia, jotka aiheuttavat kipua ja vaivaa sekä rajoittavat elämää monin tavoin.

Sappikivitaudissa sappirakkoon alkaa kiteytyä kiteitä, jotka pyrkivät kasvamaan ajan myötä suuremmiksi sappikiviksi. Sappikivet eivät välttämättä aiheuta potilaille mitään oireita, vaan voivat joskus löytyä sattumalta muiden tutkimusten yhteydessä. Sappikivitaudin tyypillisenä oireena koetaan kuitenkin kovia kohtauksittaisia vatsakipuja. Osalla potilaista sappikivitauti hankaloituu (esim. sappirakon tulehdus, kivien joutuminen sappitiehyeeseen). Oireisen sappikivitaudin hoitona voidaan poistaa sappirakko kivineen, eikä toimenpiteellä sinänsä ole merkittäviä haittavaikutuksia ihmisen elämään.

Tyrällä tarkoitetaan tilannetta, jossa vatsanpeitteet antavat myöten joko hankitun tai synnynnäisen heikkouden takia ja vatsaontelon sisältöä (tyypillisesti vatsapaitaa ja suolta) pullistuu vatsaontelon ulkopuolelle. Tyrät hoidetaan tyypillisesti leikkauksella, koska ne eivät voi parantua itsestään. Tyräongelmista kaikkein yleisimpiä ovat nivustyrät ja napatyrät.

Helsinki Hospitalissa kokeneet vatsaelinkirurgit tekevät tyrä- ja sappileikkauksia. Hoitoon pääsee ilman lähetettä, eikä leikkauksiin ole jonoja. 

Tyräleikkaus

Tyräleikkaus on yleisimpiä yleiskirurgisia toimenpiteitä. Tyrä aiheuttaa tyypillisesti kipua ja epämukavuutta. Tyrä ei parane itsekseen.

Lue lisää

Sappileikkaus

 

Sappikivet ovat sappirakkoon muodostuvia kiteytymiä, jotka aiheuttavat tyypillisesti kovia ylävatsakipuja. Sappikivien hoito tehdään poistamalla sappirakko. Tähystysleikkaus on nykypäivän standarditekniikka sappileikkauksissa.

Lue lisää 

Maha-suolikanavan tähystykset

Mahasuolikanavan tähystyksillä tarkoitetaan pääasiassa mahalaukun ja pohjukaissuolen- sekä paksunsuolen tähystyksiä. Tähystystutkimusten yhteydessä voidaan tähystimen kautta ottaa näytteitä (esim. koepaloja) jatkotutkimuksia varten ja tehdä erilaisia toimenpiteitä.

Lue lisää

 

 

 

Lääkärit

Pälvi Vento
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Jorma Halttunen
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Ilkka Heiskanen
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Antti Hietaranta
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Pekka Luukkonen
VatsaelinkirurgiLue lisää

Lue lisää

Artikkeli

Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Me Helsinki Hospitalissa hoidamme potilaamme yksilöinä, viivytyksettä ja parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa, että et jää koskaan yksin, vaan etsimme sinulle sopivimman hoitomuodon ja oikean spesialistin. 1. Hyvissä käsissä ensimmäisestä...
Artikkeli10.9.2018
Artikkeli

Suolikanavan tähystyksellä on hyvä selvittää oman suolen tilanne

Suolikanavan tähystys olisi hyvä tehdä kerran elämässä, noin 60-vuotiaana, vaikka mitään oireita ei olisi – varsinkin, jos suvussa on suolistosyöpään sairastuneita, suosittelee vatsaelinkirurgian erikoislääkärimme Pälvi Vento. Nielemisvaivat...
Artikkeli20.6.2018