Pälvi Vento

Kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Gastroenterologiseen, eli vatsaelinkirurgiaan erikoistunut kirurgian erikoislääkäri Pälvi Vento on tyytyväinen mahdollisuuksiin, joita Helsinki Hospital tarjoaa vatsaelinsairauksien diagnostiikkaan (endoskopia ja kuvantamismahdollisuudet) ja hoitoon.

”Voimme tarjota potilaille laaja-alaista tietämystä, ripeää diagnostiikkaa ja myös operatiivista hoitoa tavallisiin sairauksiin, kuten tyriin, sappikivitautiin, refluksisairauteen, sekä myös mahasuolikanavan kasvaimien leikkaushoitoa.”

Vento kokee, että Helsinki Hospitalin toimintamalli mahdollistaa perinteisen potilas-lääkäri -suhteen toteuttamisen kaikkein parhaiten. Se on hänelle aivan keskeinen osa lääkärin työtä.

”Ihmisten auttaminen on palkitsevaa. Lisäksi työssä motivoi lääkärin ammatin monipuolisuus ja asiantuntijuus: työ haastaa jatkuvasti tekijänsä.”

Vennon palo lääkärinammattiin on perua alakoululuokilta saakka.

”Lapsuuden lääkärissä käynnit ovat jääneet mieleeni mielenkiintoisina ja jännittävinä tapahtumina. Biologia ja sairauksien synty ovat kiehtoneet minua aina. Ammatti, jossa pystytään hoitamaan sairauksia, vaikutti haasteelliselta ja siksi oikealta.”


Pälvi Vento

  • Kirurgian erikoislääkäri, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri. Lääketieteen tohtori.
  • Erikoisosaaminen: vatsaelin- ja yleiskirurgia, tähystyskirurgia, endoskopiat, tulehduksellisten suolistosairauksien ongelmat, proktologiset ongelmat, maha- ja suolikasvaimien kirurginen hoito
  • Tärkein työkokemus: erikoistuva lääkäri ja vs. erikoislääkäri HYKS gastrokirurgian ja yleiskirurgian klinikka 1992-2002,  osastonylilääkäri, kirurgian ylilääkäri Kymenlaakson keskussairaala 2002 alkaen
  • Jäsenyydet: Suomen Lääkäriliitto, Duodecim, Suomen Kirurgiyhdistys (SKY), Suomen Gastrokirurgit, Suomen Gastroenterologiayhdistys, European Society of Coloproctology (ESCP)