Patrik Lassus

Dosentti, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Patrik Lassus toimii Helsinki Hospitalissa korjaavan plastiikkakirurgian keskuksen vastaavana kirurgina. Lisäksi hänen vastuullaan on melanooman hoito sairaalassa.

"Minusta on hienoa olla kehittämässä uudenlaista yksityissairaalaa, jossa hoito tapahtuu yksittäisten erikoislääkärien sijaan osaamiskeskusten voimin. Helsinki Hospitalissa meillä on esimerkiksi syöpäpotilaiden hoidossa käytettävissä koko asiantuntijatiimi. Pystymme ottamaan kokonaisvastuun potilaan toipumisesta", Lassus sanoo.

Hänelle lääkärin ammatti on tullut verenperintönä: suvussa on lääkäreitä ja esimerkiksi Lassuksen isä on ihotautilääkäri. Patrik Lassus aloitti lääketieteen opinnot vuonna 1989.

"Aika pian lähdin erikoistumaan kirurgiaan ja hyvin pian tiesin myös, että haluan erikoistua nimenomaan korjaavaan plastiikkakirurgiaan. Tykkään tehdä käsilläni, vapaa-ajalla teen puutöitä. Korjaava plastiikkakirurgia on kaikkein luovin kirurgian ja ehkä koko lääketieteen ala."

Lassus saa palon työhönsä perinteisestä lähteestä.

"Se on se lääkärin halu auttaa. Tämä työ on erittäin merkityksellistä, ei ole motivointivaikeuksia. Oman työn merkitys näkyy hyvin konkereettisesti siinä, kun saa potilaan paranemaan tai oireet lievenemään", Patrik Lassus sanoo.

Patrik Lassus

  • Dosentti, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: Kasvojen korjaava kirurgia, vammakirurgia, syöpäkirurgia, suusyöpäkirurgia.
  • Tärkein työkokemus: HUS plastiikkakirurgian klinikka 2001 alkaen. Keskittynyt kasvokirurgiaan vuodesta 2007 alkaen. Kasvojen korjaavan kirurgian suppea erityiskoulutus 2007. HUS:n kasvonsiirtoryhmän johtaja 2011 alkaen.
  • Jäsenyydet: Suomen plastiikkakirurgiyhdistys 2001, Suomen kirurgiyhdistys 2002, Leuka- ja kasvokirurgiyhdistys 2006.