Jari Siironen

Dosentti, neurokirurgian erikoislääkäri

Jari Siirosen vastuualueita Helsinki Hospitalissa ovat selkäkirurgia, neurokirurginen tehostetun valvonnan hoito ja hoidon vaikuttavuuden arviointi. Siironen pitää tärkeänä potilaiden valinnanvapauden ja liikkuvuuden lisääntymistä, jota EU ja Suomen hallitus ovat toivoneet ja Helsinki Hospital osaltaan mahdollistaa.

"Pystymme toimimaan joustavasti, potilaskeskeisesti ja nopeasti. Kokonaisuutta katsoen autamme lisäämään terveydenhuollon tehokkuutta. Helsinki Hospital voi osaltaan kompensoida julkisen puolen terveydenhoitoa ja tarjontaa, julkisen puolen kanssa rinnakkain toimien ja sen taakkaa keventäen", Jari Siironen sanoo.

Siirosella on selkeä näkemys lääkärin ammatista: se on monessa mielessä maailman paras.

"Tämä on kiinnostava ja motivoiva työ, jossa päämääränä on ihmisten auttaminen. Lääkärin toimista kirurgia valikoitui innostavuutensa vuoksi, työpäivä ei ole koskaan tylsä. Opiskeluaikana neurokirurgia tuntui yhdistävän teorian ja toiminnan tavalla, jota ei mikään muu ala tarjonnut."

Siironen alkoi jo opiskeluaikanaan tekemään väitöskirjaa hermoston uusiutumisesta.

"Hankalat sairaudet, akuuttihoito ja hankalat tilanteet ovat jostakin syystä aina tuntuneet kotoisilta - varmasti osin siksi, että vaikka potilaan tilanne voi olla hyvin vaikea, voi neurokirurgisella teholla aina tsempata ja parantaa tilannetta."

Viime vuosina Siirosen leikkausprofiili on keskittynyt suurimmalta osin selkäkirurgiaan.

Jari Siironen

  • Neurokirurgian dosentti
  • Erikoisosaaminen: Selkäkirurgia, aivovammat, neurokirurginen tehohoito, hoidon vaikuttavuus
  • Koulutus: Neurokirurgian erikoislääkäri 2002. Neurokirurgian dosentti 2010.
  • Tärkein työkokemus: HYKS neurokirurgian klinikka vuodesta 1997. Osastonylilääkäri (HYKS neurokirurgian klinikka, neurokirurgian teho - ja valvonta)
  • Jäsenyydet: Suomen neurokirurgiyhdistys, Suomen selkäkirurgiyhdistys