​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Leena Kivipelto

Dosentti, neurokirurgian erikoislääkäri

Leena Kivipelto on tehnyt kaula- ja lannerangan leikkauksia yksityispuolella 1990-luvun lopulta lähtien. Häntä kiehtoo Helsinki Hospitalissa toteutuva mahdollisuus laajentaa yksityispuolen toimintaa myös aivokirurgiaan. Tähystystekniikalla tehtävät aivolisäkealueen leikkaukset sekä aivoverisuonileikkaukset ovat Kivipellon erikoisosaamisalueita.

Kivipellon lääkärintie lähti lukioaikaisesta kiinnostuksesta luonnontieteisiin ja biologiaan. Hän opiskeli lääkäriksi Helsingissä, kiinnostui keskushermoston sekä hermoston toiminnasta ja teki väitöskirjansa aivojen perustutkimuksesta.

"Kiinnostuin sitä kautta neurologiasta ja neurokirurgiasta. Neurokirurgia imaisi mukaansa heti kun tulin klinikkaan harjoittelijalääkäriksi. Siitä eteenpäin alan valinta oli hyvin selkeä ratkaisu."

Kirurgin työ saatetaan monesti mieltää varsin mekaaniseksi leikkausoperaatioiden toteuttamiseksi, minkä harhakäsityksen Kivipelto haluaa kumota. Hänelle työ on myös hyvin konkreettista ihmisten kohtaamista ja auttamista, päätösten tekemistä ja vastuun kantamista.

"Tekninen osaaminen ja vaikeat leikkaukset ovat yksi osa työtä, mutta todella ison osan muodostaa myös riskien arviointi sekä parhaan ja turvallisimman ratkaisun pohtiminen ja valinta potilaan ja omaisten kanssa."

"Hyvin paljon tämä työ on potilaan ja perheen kohtaamista. Yksi luonteenomainen piirre tälle erikoisalalle on, että usein hoidamme henkeä uhkaavia äkillisiä sairastumisia, jolloin kohtaamme ihmiset isoissa kriiseissä. Siihen liittyy iso vastuu."

Leena Kivipelto

  • Dosentti, neurokirurgian erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: Aivo- ja aivolisäkekasvainten kirurgia, aivoverisuonikirurgia, selkärangan (kaula- ja lannerangan) kirurgia
  • Tärkein työkokemus: Erikoislääkäri, HYKS Neurokirurgian klinikka 1996 lähtien
  • Jäsenyydet: Suomen neurokirurgiyhdistys