​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Maija Kolehmainen

Lääketieteen lisensiaatti, kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Maija Kolehmainen on rintojen, lantion ja genitaalialueen kirurgiaan erikoistunut plastiikkakirurgian erikoislääkäri. Plastiikkakirurgia mielletään yhä usein esteettisen kirurgian kautta, vaikka valtaosa plastiikkakirurgeista tekee korjaavaa kirurgiaa.

"Minulle henkilökohtaisesti sairauksien hoito on kiinnostavampaa ja antoisampaa. Esteettinen kirurgia on kiinnostavaa työtä, mutta minusta se on kokonaan eri ammatti. Koen sairauksien hoidon enemmän elämäntehtäväkseni."

Kolehmainen pitää Helsinki Hospitalia motivoivana vaiheena työurallaan ennen kaikkea lääkärivetoisuutensa vuoksi. Toisaalta sairaala osaltaan tukee julkista terveydenhuoltoa.

"On motivoivaa ajatella, että voi olla mukana kehittämässä tällaista toimintaa. Yleensähän lääkärinä ei saa suunnitella sairaalaa, vaan pitää pystyä toimimaan kaikenlaisissa olosuhteissa."

"Kaikki suomalaiset eivät nykyään voi käytännössä saada yliopistosairaalatasoista hoitoa alueellisten ja muiden syiden vuoksi. Tarjoamme tässä vaihtoehdon."

Vaativaan kirurgiaan erikoistunutta yksityissairaalaa voi pitää päänavauksena laajemmassakin mielessä.

"Monen alan tuotanto viedään halvempiin maihin. Suomessa pitäisi ajatella uudenlaisia asioita vientituotteina. Korkeatasoinen osaaminen niin lääketieteessä kuin monella muulla alalla voisi olla tällaista", Kolehmainen miettii.

Maija Kolehmainen

• Lääketieteen lisensiaatti 1993, kirurgian erikoislääkäri 2000 ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri 2004 (Helsingin yliopisto)
• Erikoisosaaminen: Rekonstruktiivinen kirurgia (rinnat, lantio, genitaalialue)
• Tärkein työkokemus: Kirurgian apulaislääkäri 1994-2000, Plastiikkakirurgian sairaalalääkäri 2001-2004 HYKS, Plastiikkakirurgian vt. ylilääkäri 2004-2005 HUS Peijas, Plastiikkakirurgian vt. erikoislääkäri / osastonlääkäri 2005 alkaen HYKS Töölö
• Jäsenyydet: Suomen Lääkäriliitto, Suomen Kirurgiyhdistys, SKY rintarauhaskirurginen sektio, Chirurgi Plastici Fenniae - Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys, Duodecim, Finska Läkaresällskapet, Suomen rintasyöpäyhdistys, Pyrenean Lodge in Plastic Surgery