​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Leif Bäck

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, dosentti

Leif Bäck on korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, joka on erikoistunut vaativaan pään ja kaulan alueen kirurgiaan. Hänen erityisosaamiseensa kuuluu pään ja kaulan alueen kasvaimeet, kaulakystat, sylkirauhaskasvaimet, imusolmukeselvitykset, kuorsaukseen ja uniapneaan liittyvät ongelmat, nielun, ruokatorven ja kurkunpään ongelmat sekä tähystykset. Helsinki Hospital tarjoaa hänen mukaansa mahdollisuuden tehdä erikoisalaan liittyviä toimenpiteitä, joita yksityispuolella ei muualla ole tarjolla.

    “Lähdin mukaan Helsinki Hospitaliin kollegani Patrik Lassuksen pyynnöstä. Minua kiinnosti ainutlaatuinen toimintamalli ja luotettujen kirurgikollegoiden yhteisö.”

Bäckin tie lääkäriksi oli monien sattumien summa. Kuten elämässä yleensä, onnellakin oli tekemistä ammatinvalinnan kanssa.

    “Minua kiinnosti ihmisten kanssa työskentely, ja koska näytin menestyvän koulussa, lääkis tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Kaverin kanssa päätettiin pyrkiä, ja pääsinkin sisään.”

Erikoisalan valintaan vaikuttivat opiskeluajan kokemukset. Bäck päätyi harjoittelijaksi korva-, nenä- ja kurkkutautien osastolle, ja ala tuntui ottavan hyvin vastaan.

    “Erikoisalassa viehätti erityisesti monipuolisuus. Haastavimmalta tuntui pään ja kaulan alueen kirurgia, jonka työryhmään päädyin jo ennen valmistumistani. Ala on todella tarjonnut haasteita, ja työ on ollut hyvin sitovaa - ja raskastakin. Toisaalta tämän vuoksi työ on myös pysynyt hyvin mielenkiintoisena.”

Vuodesta toiseen raskas työ palkitsee tekijäänsä. Jatkuva itsensä kouluttaminen pitää hereillä.

    “Kirurgin työssä käden jälki palkitsee, vaikka se kliseeltä voi kuulostaakin. Itseään pitää herkeämättä kehittää, koska omat potilaat saavan siitä hyödyn.”

 

Leif Bäck

  • Dosentti, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: vaativa pään ja kaulan alueen kirurgia (mm. kasvaimet), uniapnea ja kuorsaus
  • Tärkein työkokemus: HYKS Korva-, nenä- ja kurkkutautien klinikka (erikoislääkäri vuodesta 2000)
  • Jäsenyydet: Suomen Otolaryngologiyhdistys, Scandinavian Society of Head and Neck Oncology, International Sleep Surgery Society