​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Timo Pohjolainen

Dosentti, fysiatrian erikoislääkäri, kivunhoidon erityispätevyys, kuntoutuksen erityispätevyys

Timo Pohjolainen on kokenut fysiatrian erikoislääkäri, jolla on myös kivunhoidon ja kuntoutuksen erityispätevyydet. Hän on toiminut pitkään myös asiantuntijatehtävissä Potilasvakuutuskeskuksessa, liikennevahinkolautakunnassa, terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa ja työeläkelaitoksen muutoksenhakulautakunnassa. Lukuisissa luottamustehtävissään mm. sosiaali- ja terveysministeriössä, Selkätutkimusseurassa ja Kivuntutkimusyhdistyksessä hän on kerännyt laajan kokemuksen ja näkemyksen kuntoutuksen, työkyvyn ja kivunhoidon osa-alueista. Lähimpänä sydäntä on kuitenkin potilaan kohtaaminen ja perinteinen lääkärintyö, jossa päämäärä on jokaisen henkilökohtainen auttaminen. Helsinki Hospitaliin Pohjolainen lähti mukaan ammattitaitoisen tiimin innostamana.

"Meritoitunut ja innostunut työyhteisö motivoivat. Pystymme toimimaan kevyellä organisaatiolla nopeasti ja joustavasti. Helsinki Hospitalissa potilaskeskeisyys on etusijalla, ja hoidamme potilaita mahdollisimman paljon näyttöön perustuvan lääketieteen menetelmin."

Lääkäriksi Pohjolainen valmistui 1980 ja työn sisältö syntyy edelleen samoista asioista. Vaativassa ammatissa selviytyminen vaatii Pohjolaisen mukaan jatkuvaa opiskelua ja itsensä kehittämistä. Mielekkyyttä tuo se, että mikään työpäivä ei ole samanlainen. Myös elämänkokemuksen tuoma nöyryys auttaa työssä.

"Ihmisen auttamisen halu on ollut ja on edelleen tärkein motivaattorini. Tämä on minulle kutsumusammatti."

 

TIMO POHJOLAINEN

  • Dosentti, fysiatrian erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: kuntoutuksen ja kivunhoidon erityispätevyydet
  • Tärkein työkokemus: Uudenmaan sairaanhoitopiiri, kuntoutusyksikön ylilääkäri 1995-1999, Kansaneläkelaitoksen asiantuntijalääkäri 1999-2004, Kuntoutus ORTON johtava ylilääkäri 2005-2014
  • Jäsenyydet: mm. Suomen selkäliitto, Suomalainen Selkätutkimusseura, Suomen Kivuntutkimusyhdistys
  • Alaselkäkipu - Käypä hoito suositusryhmän puheenjohtaja, Kipu - Käypä hoito suositusryhmän jäsen