​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Jorma Halttunen

Kirurgian erikoislääkäri, vatsaelinkirurgian erikoislääkäri

Vatsaelinkirurgian erikoislääkäri Jorma Halttunen on pitkän linjan huippuammattilainen, joka jatkaa edelleen pitkää uraansa HUS:ssa. Helsinki Hospital on osa hänen suunnitelmaansa jatkaa elämänuran parissa.

”Olen mukana, koska haluan saada pehmeän laskun eläkkeelle siirtymiseen ja pystyä jatkamaan tähystystoimenpiteitä, joista on pitkäaikainen kokemus. Työt myös Meilahdessa tosin jatkuvat toistaiseksi. Katson Helsinki Hospitalin pystyvän järjestämään asiallisen työskentely-ympäristön myös hankalien toimenpiteiden tekoon.”

”Lisäksi voisin tarpeen mukaan hoitaa vastaanotolla kroonista pankreatiittia sairastavia potilaita. Tämä on potilasryhmä, jolle on tarvetta sekä vastaanotto- että toimenpidepuolella.”

Kuten monien lääkäreiden, myös Halttusen unelma lääkärintakista syntyi varhaisessa vaiheessa, kouluaikana. Inspiraationa toimivat muun muassa kirjat.

”Jotkut romaanit, kuten AJ Cronin´in 'Vihreät vuodet' olivat hyvin vaikuttavia. Onneksi pääsin lääkintöhallituksen lähettämänä Sveitsiin opiskelemaan lääketiedettä. Meitä suomalaisia valmistui Sveitsistä yli 300 noin kymmenen vuoden aikana.”

Kirurgiaan Halttunen tutustui jo opiskeluaikana kesätöissä. Se tuntui lähes välittömästi omalta alalta. Myöhemmin työpaikan ja tilaisuuden myötä hän huomasi olevansa parhaimmillaan endoskopistina.

”Kirurgia – kuten muutkin lääketieteen alat – kehittyy koko ajan ja myös tarvitsee kehittäjiä. Kaikki viime kädessä on potilaan parhaaksi kun hoitomuodot kevenevät ja muuttuvat täsmäkirurgian suuntaan.”


Jorma Halttunen

  • Titteli: Kirurgian erikoislääkäri, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri.
  • Erikoisosaaminen: Vatsaelinkirurgia, endoskopia.
  • Tärkein työkokemus: HUS:ssa kirurgian ja vatsaelinkirurgian apulaislääkärinä, osastonlääkärinä ja osastonylilääkärinä vuodesta 1985 alkaen.

Jäsenyydet: Suomen Lääkäriliitto, Suomen Kirurgiyhdistys (SKY), Suomen Gastroenterologiayhdistys.