​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Ilari Airo

Kirurgian erikoislääkäri, Gastrokirurgian erikoislääkäri

Gastrokirurgian erikoislääkäri Ilari Airo on vatsan alueen tyypillisimpien tähystysleikkausten – nivustyrä- ja sappikivileikkausten ­– erikoisosaaja. Hän tekee myös tähystystutkimuksia ja vatsavaivojen diagnostiikkaa.

Gastrokirurgian erikoislääkärin pätevyyden sain Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Vuoden 1995 alusta olen toiminut vain yksityissairaaloissa.

1980 luvun alussa luontevana jatkeena suolikanavan tähystystoimenpiteille kiinnostuin vatsaontelon tähystyksistä (laparoskopia) joita siihen aikaan tehtiin putken päästä tähyämällä. Kun kameratekniikka mahdollisti kunnon näkyvyyden vatsaonteloon, alkoi uusi aikakausi kirurgian historiassa – oikea tapa leikata potilaita. Ensimmäisen sappileikkaukseni 18.1.1991 jälkeen oli tuleva urani selvä.

Vastaanotolla hoidan vatsan alueen sairauksia, teen tähystyksiä ja peräaukon sairauksien tutkimuksia ja hoitoa. Leikkauksissa olen keskittynyt ainoastaan tähystysleikkauksiin ja tutkimuksiin. Tyrien leikkaukset ovat olleet yleisin toimenpide, pelkästään nivustyräleikkauksia on takana jo yli 5000 kpl.

Ilari Airo

  • LL, Kirurgian erikoislääkäri, Gastrokirurgian erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: tähystysleikkaukset, tähystystutkimukset
  • Jäsenyydet: Suomen Lääkäriliitto, Suomen kirurgiyhdistys, Suomen gastrokirurgit, Suomen gastroenterologiayhdistys, European association of endoscopic surgery, Diadoc ry, Suomenlinnan upseerikerho, Vanajaveden rotarikerho
  • Luottamustoimet: Suomen kirurgiyhdistys hallitus 1997-2013, Suomen gastrokirurgit hallitus 1992-2010, Kirurgian edistäämissäätiö hallitus 2008-2013, Diadoc ry hallitus 1995-
  • Kunnianosoitukset: Suomen gastrokirurgit kunniajäsen 2014, Lääkintöneuvos 2017

Lisätietoja: https://ilariairo.fi/cv/