​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Sinikka Suominen

Dosentti, kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Sinikka Suominen tekee Helsinki Hospitalissa pääasiassa rintoihin, kasvoihin ja lantion alueelle liittyvää korjaavaa plastiikkakirurgiaa ja mikrokirurgiaa. Hänen erityisosaamistaan ovat synnynnäisestä tai erilaisten syöpäleikkausten jälkeen syntyneestä lymfedeemasta aiheutuvan turvotuksen hoito.

”Olen aktiivisesti mukana erilaisissa kansainvälisissä verkostoissa, joissa etsitään uusia ratkaisuja. Esimerkiksi lymfedeemien leikkaushoitoon on löydetty paljon uusia menetelmiä”, Suominen kertoo.

Suomisen muita erityisosaamisalueita ovat kasvojen alueella kasvohermohalvauksen hoito sekä okuloplastinen, eli silmän alueen korjaava plastiikkakirurgia.

”Teen kasvohermohalvaukseen liittyen niin sanottuja hymyleikkauksia, joissa siirretään lihaskudosta esimerkiksi reidestä poskeen, jotta potilas voi saada hymyn aikaiseksi. Sellaiset asiat ovat tässä työssä äärimmäisen palkitsevia: tuntuu tosi hyvältä, kun esimerkiksi lapsi pystyy leikkauksen ansiosta hymyilemään.” 

Suomiselle plastiikkakirurgiassa parasta on sen vaihtelevuus ja haastavuus. Potilaan ongelmaan ei koskaan ole yhtä ja ainoaa ratkaisua, vaan eri mahdollisuuksista on valittava kokonaisuuteen parhaiten sopivin.

”Minulla on aina ollut semmoinen asenne, että haluan etsiä uusia, vähemmän tunnettuja asioita ja uusia ratkaisuja. En mielelläni koskaan sano, että asialle ei voida tehdä mitään. Joskus pienetkin toimenpiteet ja edistysaskeleet voivat olla potilaalle tosi merkityksellisiä.” 

”Potilaat ja heille soveltuvat ratkaisut ovat aina erilaisia. Se on tämän työn suola. Tässä ei pääse turtumaan eikä kyllästymään.” 

Sinikka Suominen 

  • Dosentti, kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri
  • Erikoisosaaminen: Rintojen, kasvojen ja lantion alueen korjaava plastiikka- ja mikrokirurgia, lymfadeemien leikkaushoito, kasvohermohalvauksen hoito, okuplastinen plastiikakirurgia
  • Tärkein työkokemus: Osastonylilääkäri, HUS Plastiikkakirurgian klinikka vuodesta 2005, plastiikkakirurgian erikoislääkäri, HUS Plastiikkakirurgian klinikka vuodesta 2001
  • Jäsenyydet: Suomen Kirurgiyhdistys, International College of Surgeons, Finnish section, Suomen Plastiikkakirurgiyhdistys, IPRAS, ESPRAS, Alpine Workshop of Plastic Surgery, World Society of Reconstructive Microsurgery, Pyrenean Lodge of Plastic Surgery, EURAPS