​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Antti Hietaranta

Dosentti, Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri

Antti Hietaranta hoitaa erityisesti kilpirauhaskirurgiaa tarvitsevia potilaita sekä vatsaelinkirurgisia potilaita Helsinki Hospitalissa.

Uudenlainen yksityissairaala tuo työhön uusia ulottuvuuksia.

"Koen mielekkääksi yksittäisen potilaan ongelmaan pureutumisen. Yksityissairaalassa potilas-lääkäri -suhde toimii aidoimmillaan, kun yksi lääkäri käytännössä kantaa hoitovastuun potilaan sairaudesta", Hietaranta toteaa.

"Potilaan kannalta aikataulu ja erikoisasiantuntemus ovat isoja asioita. Me pystymme hoitamaan potilaita lyhyellä varotusajalla ripeästi ja lääkärit ovat kaikki oman alansa erityisosaajia."

Kuten monella kirurgilla, on Hietarannallakin lääkäreitä lähisuvussa. Hänen isänsä on lääkäri.

"Jo kouluaikana oli selvää, että lääkärin ammatti on minun alani. Lääketieteellisessä sitten kirurgian kurssilla kaikki loksahti jo varhaisessa vaiheessa kohdalleen."

"Kandiaikojen kesätöistä lähtien kirurgia tuntui sopivan psyykelleni. Olen aina pitänyt kirurgien tavasta lähestyä ja hoitaa asioita: loogista, suoraviivaista ja ripeää", Hietaranta miettii.

Työn merkitys tulee sen vaikuttavuudesta.

"Potilas tulee hoitoon ja leikataan, ja hän paranee. Työ on hyvin vaikuttavaa, vaikutukset ovat nopeita ja näkyvät useimmiten saman tien potilaassa", Hietaranta sanoo.

"Ja leikkaaminen on hirveän mukavaa, tykkään tehdä käsillä työtä."

Antti Hietaranta

  • Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri, dosentti
  • Erikoisosaaminen: Gastro- ja yleiskirurgia; tähystyskirurgia, endoskopiat. Endokriininen kirurgia: Kilpirauhas- ja lisäkilpirauhaskirurgia
  • Tärkein työkokemus: Kirurgian erikoislääkäri 1998. Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri 2002. HYKS 1996-1998, 2000-2004, E-KKS 2004.
  • Jäsenyydet: Suomen lääkäriliitto, Suomen kirurgiyhdistys