​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Marko Virtanen

OMT-fysioterapeutti

Fysioterapeuttimme Marko Virtanen on erikoistunut ortopediseen manuaaliterapiaan, leikkauksen jälkeiseen fysioterapiaan ja urheilufysioterapiaan. Hänen potilaanaan käy niin kuntoilijoita, kipupotilaita kuin leikkauksen jälkeen parempaan arkeen totuttelevia.

Millaista työsi on?

Leikkauksesta toipuvat potilaat tarvitsevat apua leikatun selän, niskan, ylä- tai alaraajan kuntouttamisessa. Olen jo heräämössä auttamassa heitä liikkeelle. Luon potilaille myös oman harjoitusohjelman.

Kuntoilijat tulevat luokseni päästäkseen eroon virheellisistä liikemalleista, tukilihasheikkoudesta tai rasitusvammoista. Hoidan myös kipupotilaita. Aina kivun syy ei löydy esimerkiksi magneettikuvista. Iso osa selkävaivoista on epäspesifejä alaselkäkipuja, joita ei voida parantaa leikkaamalla. Niihin voi kuitenkin vaikuttaa fysioterapialla.

Millainen fysioterapeutti olet?

Koulutukseltani olen OMT-fysioterapeutti eli käytän ortopedistä manuaalista terapiaa. Käsittelen ja venytän kehon lihaksia, kudoksia ja hermokudoksia. Hoidon tarkoitus on laajentaa potilaan liikeratoja, korjata asentoa, lisätä liikkeen hallintaa ja sitä kautta lievittää potilaan kokemaa kipua ja parantaa toimintakykyä.

Minun on helppo samaistua potilaiden asemaan, sillä pelasin nuorena jääkiekkoa. Lääkärit kursivat kokoon milloin nilkkaani ja milloin polveani. Tiedän, millaista on herätä heräämössä ja opetella käyttämään operoitua aluetta uudelleen.

Haluan hoitaa kaikki potilaat hyvin ja löytää jokaiselle parhaiten toimivat harjoitteet. Joidenkin kanssa tapaamme vain kerran ja toisten kanssa kymmenen. Pyrin aina siihen, ettei yhdenkään potilaan tarvitsisi palata vastaanotolleni saman vaivan kanssa.

Mikä ajatus ohjaa työtäsi?

Lisää oireettomia päiviä potilaan elämään.