​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

Ulla Parviainen

OMT-fysioterapeutti

Kärsitkö tuki- tai liikuntaelinvaivoista, kuten niska- tai selkäkivuista? OMT-fysioterapeuttimme Ulla Parviainen auttaa niin akuuteissa vaivoissa kuin pitkittyneissä oireissakin. 

Millaista työsi on?

Työni OMT-fysioterapeuttina on erittäin mielenkiintoista, haastavaa ja antoisaa. Kohtaan päivittäin työssäni ihmisiä, jotka tulevat vastaanotolleni hakemaan apua erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

Asiakkaillani oireena voi olla päänsärkyä, huimausta tai asentohuimausta, purentaelimistön toimintahäiriöitä, erilaisia yläraajan ja alaraajan oireita sekä niska- ja selkävaivoja. Oireet vaihtelevat akuutista ja kertaluontoisesta vaivasta toistuviin ja pitkittyneisiin oireisiin. Olen perehtynyt myös kroonisen kivun hoitoon ja leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Kaikkiin näihin voidaan useimmiten vaikuttaa tehokkaasti fysioterapian keinoin.

Tuki- ja liikuntaelinvaivojen taustalta ei aina löydy spesifiä diagnoosia ja vaivat ovat usein toiminnallisista häiriöistä aiheutuvia. Oireiden syyn selvittämiseksi teen kattavan alkuhaastattelun ja fysioterapeuttisen tutkimuksen, joiden pohjalta laadin yhdessä asiakkaan kanssa hoitosuunnitelman ja tavoitteet. Paras tulos saavutetaan, kun hoito kohdennetaan pelkän oireen hoidon sijaan sen taustalla olevan syyn hoitoon.

Erilaisten manuaalisten hoitokeinojen, akupunktion, asiakkaan informoinnin ja yksilöllisen omaharjoittelun avulla voidaan helpottaa asiakkaan oireita ja parantaa liikunta- ja toimintakykyä. Yhteistyö muiden asiakkaan hoitoon osallistuvien ammattilaisten kanssa on myös tärkeää.

Millainen fysioterapeutti olet?

Suhtaudun työhöni kunnianhimoisesti ja suurella sydämellä. Jokainen asiakas on erityinen yksilöllisine tuntemuksineen ja tarpeineen – tärkeintä työssäni onkin asiakkaan aito kohtaaminen ja kuunteleminen. Parasta on auttaa asiakkaitani voimaan paremmin.

Ammattitaitoni jatkuva ylläpitäminen ja kehittäminen on mielestäni elinehto sille, että voin tehdä työni hyvin. Päivittääkseni osaamistani koulutan itseäni säännöllisesti. Olen toiminut myös itse luennoitsijana ja OMT-kouluttajana. Opettaminen onkin erinomainen tapa kerrata ja päivittää omia tietojaan. Olen empaattinen, perusteellinen ja ammatistani ylpeä fysioterapeutti.

Mikä ajatus ohjaa työtäsi?

Suurella sydämellä, ammattitaidolla ja asiakasta kuunnellen.