Valikko Sulje

Erikoislääkäri neuvoo: Leukakipu on turha riesa

Leuan alueen vaivat voivat johtua monesta syystä, ja ne aiheuttavat monenlaista haittaa ja kipua. Oireisiin kuuluvat esimerkiksi lonksuvat leuat tai kasvojen ihon särky. Myös purenta voi heikentyä.

Erikoislääkäri Jyrki Törnwall: ”Jokaiseen leukavaivaan löytyy sopiva apu”

Leuan ja suun alueen kirurgiaan erikoistuneena lääkärinä tiedän, miten monella tavalla leukasärky voi haitata elämää. Jollakulla alaleuka on vuosien mittaan työntynyt eteenpäin ja heikentänyt purentaa. Toisella leukanivel lonksuu ja sitä särkee. Onnettomuuksien seurauksena syntyy monenlaisia leukavammoja ja kallon luiden vääristymiä. Näihin kaikkiin löytyy ratkaisu ja henkilökohtainen hoitopolku.

Kun asiakas tulee vastaanotolleni, aloitan vaivan arvioimisen magneettikuvien, tietokonetomografian tai ultraäänitutkimuksen avulla. Tavallisesti jo ensimmäisellä käyntikerralla pystyn antamaan asiakkaalle askelmerkit siitä, millaista hoitoa tarvitaan.

Kipu leuassa tai leuan alla tekee arjesta tuskallista. Siitä ei tarvitse kärsiä, sillä apua on tarjolla.

On tärkeää, että potilas ymmärtää tilanteensa kunnolla. Siksi haluan aina kertoa hänelle kaikista vaihtoehdoista. Jos päädymme yhdessä leikkaukseen, voimme sopia operaation jopa viikon tai kahden sisään. Leikkausjonoja Helsinki Hospitalissa ei ole.

LUE MYÖS: Leuka lonksuu, hoito tepsii

Monta syytä tulla leukakirurgille:

  • Leukakipu häiritsee elämääsi.

  • Kasvojesi ihoa tai leukanivelen aluetta särkee.

  • Purentasi on vino tai heikko.

  • Suussasi on patti tai haava.
  • Leukasi on vaurioitunut onnettomuudessa tai sinulla on kallonluun murtuma.

Olen koulutukseltani hammaslääkäri, lääkäri ja leukakirurgian erikoislääkäri. Osaamiseeni kuuluu kaikki leukojen, kasvojen ja kaulan alueen kirurgia. Hoidan kielen, suulaen, ala- ja yläleuan kirurgiaa sekä erilaisia patteja ja haavaumia. Useita tuhansia leuka- ja syöpäleikkauksia tehneenä kannustan kaikkia leukakivusta kärsiviä hakeutumaan vastaanotolle arviota varten. Huoli vähenee aina, kun saa kuulla, mistä särky johtuu ja mitä sille voi tehdä.

Jyrki Törnwall
Suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri

Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle ilman ajanvarausta. Kysy lisää tai varaa aika!