HELENE20-projekti vastavoimana COVID19-kurjuudelle

Olemme käynnistäneet taidetukiprojektin, jossa palkkaamme viisi nuorta taiteilijaa työskentelemään mestarin jalanjäljillä. Yhteistyökumppanina on Villa Gyllenbergin taidemuseo, jonka omistuksessa on parhaillaan 39 Helene Schjerfbeckin (1862–1946) teosta, ja joista yhden äärelle pysähdytään HELENE20-projektissa.

“Helsinki Hospital tekee tässä tilanteessa sen minkä voi: jatkamme tärkeää työtämme ihmisten fyysisten kipujen ja kärsimyksen poistajana mutta haluamme tukea myös yhteiskunnallisesti merkittävää yhteisöä. Päivittäisessä työssämme näemme sen, mikä merkitys ja voimavara taide on ihmisille vaikeidenkin aikojen keskellä,” kertoo Helsinki Hospitalin toimitusjohtaja Meeri Muikku.

Idea Schjerfbeckin taiteen pohjalta tehtävään projektiin lähti jo vuosi sitten, ja nyt taiteilijoiden toimeentulon romahtamisen takia sen toteuttaminen koettiin tärkeäksi juuri nyt.

“Taistelemme päivittäin huonoa hoitoa ja hoitamattomuutta vastaan, ne saavat aikaan paljon turhaa kärsimystä ja kipua ihmisten elämässä. Schjerfbeckin taiteessa on tulkittu usein näkyvän kipun ja kärsimyksen omakohtaisia kokemuksia; hän kaatui pikkulapsena portaissa ja kärsi koko ikänsä sen kivuliaista seurauksista. Meillä ei ole mahdollisuutta helpottaa hänen kipujaan hoitomme avulla. Sen sijaan voimme antaa Helenen koskettavan taiteen toimia innoittajana uusille mestariteoksille,” Muikku toteaa.

Taiteilijahaku on parhaillaan käynnissä, ja siihen pääset tutustumaan siihen paremmin täältä. Projektin etenemistä taas pääset seuraamaan somekanavissamme, kiitos mielenkiinnostasi!

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.