Oletko harkinnut leikkausta yksityissairaalassa? Näin rahoitat leikkauksen joustavasti

Monia mietityttää, onko heillä varaa leikkaushoitoon yksityissairaalassa. Nopean avun saamiseen on monia eri vaihtoehtoja, joista yksi on joustava maksu osissa.

Sitkeät selkävaivat hankaloittavat elämää, mutta moni sinnittelee kipujensa kanssa vuosikaupalla. Erikoislääkärin hoidossa apu voi kuitenkin löytyä nopeasti. Helsinki Hospitalissa spesialistin vastaanotolle pääsee ilman lähetettä parissa päivässä.

”Valtaosa potilaistamme on tavallisia, työikäisiä suomalaisia eri puolilta maata. Meille voi tulla tai soittaa kuka tahansa: sairaanhoitaja ohjaa potilaan erikoislääkärin vastaanotolle ja leikkaukseen pääsee viikossa. Rahoituksen järjestymisessä auttaa esimerkiksi Helsinki Hospital Hoitotili”, palvelupäällikkö Maarit Koivula kertoo.

Mistä leikkauksen kustannukset koostuvat?

”Leikkauslasku koostuu anestesialääkärin ja leikkaavan lääkärin palkkioista sekä sairaalamaksusta. On myös erikseen laskutettavia tuotteita, kuten implantit tai ruuvit, joista maksetaan käytön mukaan.

Meillä Helsinki Hospitalissa kaikki tutkimukset hoituvat saman katon alla – myös laboratoriopalvelut ja magneettikuvaus. Asiakkaan ei tarvitse juosta monessa eri paikassa, vaan hänestä pidetään kokonaisvaltaisesti hyvää huolta. Tästä saamme asiakkailtamme paljon positiivista palautetta.

Meillä asiakas ei maksa mistään ylimääräisestä. Esimerkiksi suurin osa selkäleikkauksistamme on päiväkirurgisia. Käyttämämme mikrokirurginen tekniikka säästää kudoksia, ja siitä toipuminen on nopeaa. Aamulla leikkaukseen tuleva potilas kävelee usein samana päivänä omin jaloin kotiin, eikä kustannuksia vuodeosastolle jäämisestä synny. On aina yhtä hienoa nähdä, kuinka kivut jäävät leikkauspöydälle.”

Kuinka paljon ihmiset panostavat terveyteensä?

”Ihminen panostaa siihen, minkä kokee itselleen tärkeäksi. Nykypäivänä satsataan terveyteen rahallisesti entistä enemmän. Olen joskus verrannut terveydestä huolehtimista autosta huolehtimiseen. Moni maksaa auton huollosta vinon pinon euroja silmää räpäyttämättä, mutta saman summan käyttäminen omaan hyvinvointiin hirvittää.

Tällainen ajattelu on onneksi alkanut väistyä. Ihmiset arvostavat omaa terveyttään ja ovat valmiita maksamaan siitä, että pääsevät nopeasti hoitoon ja toipuvat takaisin työkykyisiksi. Jokainen voi pohtia, kuinka kalliiksi tulee, jos joutuu olemaan pitkään sairauslomalla ennen leikkaukseen pääsyä, ja millaista on kärvistellä kovien hermokipujen kanssa kuukausikaupalla.

Muuttuneet asenteet näkyvät myös tarjoamamme Helsinki Hospital Hoitotilin suosiossa: ennen rahoitus saatettiin kokea hieman vieraana ja monilla nousivat hiukset pystyyn sanasta kulutusluotto. Nyt ajatellaan, että huippukirurgin tekemä leikkaus on elinikäinen panostus omaan terveyteen.”

Helsinki Hospital Hoitotili

• Rahoituksen myöntää Helsinki Hospitalin yhteistyökumppani OP Yrityspankki Oyj.

• Rahoitusta voi hakea 20 000 euroon asti, ja laina-aika voi olla jopa kuusi vuotta.

• Kiinteän kuukausierän suuruus perustuu valittuun lainasummaan ja laina-ajan pituuteen: potilas voi siis itse päättää, minkä verran lyhentää lainaa kuukausittain.

• Jos leikkaus maksaa esimerkiksi 10 000 euroa ja potilas haluaa maksaa sen 36 kuukaudessa, kuukausierä on 330 euroa. 60 kuukauden maksuajalla kuukausierä on 210 euroa ja 72 kuukauden 170 euroa.

• Laske itsellesi sopiva kuukausierä helpolla lainalaskurilla ja lue lisää Hoitotilistämme 

Mitä kaikkea Hoitotilillä voi rahoittaa?

”Hoitotilillä voi rahoittaa kaiken Helsinki Hospitalissa tehdyn hoidon: lääkäripalvelut, leikkaukset ja vuodeosastopalvelut. Yleisimmin rahoituspäätöstä haetaan leikkauksen maksamiseen.

Potilaamme hakevat Hoitotiliä eri syistä. Meille saattaa tulla potilas, jolla on vakuutus, mutta vakuutusyhtiö toteaakin, ettei se korvaa operaatiota. Potilas haluaa kuitenkin, että hänet leikataan meillä, ja Hoitotili on silloin hyvä vaihtoehto. Lääkärimme ja kirurgimme kertovat vastaanotollaan tästä rahoitusvaihtoehdosta, kun leikkauspäätös tehdään.

Nouseva trendi ympäri Suomea on, että työnantajat lähettävät meille maksusitoumuksen. Työnantajalle voi olla katastrofi, jos työntekijä on selkäkipujensa takia puoli vuotta työkyvytön. Mutta jos työnantaja satsaa leikkaukseen kymppitonnin, työntekijä voi palata töihin muutaman viikon kuluttua.”

LUE MYÖS: Seitsemän syytä valita Helsinki Hospital

Kuka voi hakea Helsinki Hospital Hoitotiliä?

”Hoitotiliä voi hakea kuka tahansa: rahoituspäätöksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Hakemus löytyy verkkosivuiltamme, ja tunnistautuminen onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksilla. Sivulla on myös helppokäyttöinen laskuri, jolla voi hetkessä testata eri lainasummia ja takaisinmaksuaikoja.

Saamme paljon kiitosta juuri tästä vaivattomuudesta – asiakkaan ei tarvitse jonottaa pankkiin, vaan hakemuksen saa täytettyä kotisohvalta. Saman voi tehdä myös paikan päällä sairaalassamme. Meiltä voi myös kysyä lisää tietoa Hoitotilistä.”

Edellyttääkö rahoituksen saaminen vakuuksia tai takaajia?

”Vakuuksia tai takaajia ei tarvita, ja päätöksen saa viimeistään seuraavana arkipäivänä. Hinnoittelu on läpinäkyvää, ja kulut vuosikorkoineen ovat selkeästi esillä.

Lainan voi maksaa kokonaan pois koska tahansa. Jos potilas on suunnitellut lyhentävänsä summaa esimerkiksi 60 kuukautta, mutta hänen talouteensa tulee muutoksia ja hän haluaakin maksaa loppuvelan kerralla pois, niin se onnistuu ilman muuta.”

Laske itsellesi sopiva kuukausierä helpolla lainalaskurilla ja lue lisää Hoitotilistämme

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.