Ajankohtaista koronaviruksesta: meillä potilasturvallisuus on kaiken keskiössä

Turvataksemme hyvän hoidon sekä suojellaksemme sekä potilaidemme että työntekijöidemme terveyttä ja turvallisuutta, seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeita koronaviruksen suhteen (COVID-19). Olemme myös ottaneet käyttöömme toimenpiteitä potilasturvallisuuden varmistamiseksi ja koonneet ohjeet asiakkallemme.

Näin toimimme:

  1. Soitamme ennen leikkausta potilaille ja kartoitamme potilaan terveydentilan ja varmistamme, ettei potilas tai hänen läheisensä ole altistuneet koronavirukselle. Myös leikkauksen jälkeen käymme tarkemmin tilanteen läpi.
  2. Jos sinulla on aika varattuna Helsinki Hospitaliin ja ylähengitystieinfektion oireita, otathan yhteyttä ajan siirtämiseksi 09 417 00100. Sairaana ei vastaanotolle tai leikkaukseen voi tulla. Ajanvaraus onnistuu 14 vuorokauden kuluttua oireiden loppumisesta tai aikaisemmin, mikäli on saanut negatiivisen koronavirustestituloksen.
  3. Henkilöstömme on ohjeistettu toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla eli noudattamalla huolellista käsi- ja yskimishygieniaa sekä huolehtimalla hoitoympäristön hygienista THL:n suositusten mukaisesti. Emme myöskään tällä hetkellä kättele, vaan tervehdimme muuten ystävällisesti.
  4. Tällä hetkellä koronavirustestit ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden hoito on keskitetty yliopistosairaaloihin tai muihin sairaanhoitopiireihin. Jos epäilet koronavirusta itselläsi tai läheiselläsi, älä hakeudu suoraan vastaanotolle vaan muistahan ottaa ensin yhteyttä hoitopaikkaan.
  5. Koronavirustartuntojen leviämistä voit parhaiten ehkäistä pitämällä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Tutustu THL:n käsienpesuun ja yskimiseen liittyviin ohjeisiin.
  6. Seuraamme tilannetta ja päivitämme käytäntöjä tarpeen vaatiessa. Jos sinulla on huolia hoitoosi liittyen tai haluat varmistaa asioita, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme 09 417 00100 (aukioloajat: ma–to klo 9–18, pe klo 9–15).

Kiitos, että teet kanssamme yhteistyötä hyvän ja turvallisen hoidon puolesta!

Lisätietoja: THL:n sivuilta.

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.