Valikko Sulje

HELENE20-projektiin valittu kuusi taiteilijaa – katso lyhytelokuva sokkotreffeistä

Kuusi nuorta taiteilijaa on valittu 114 hakijan joukosta HELENE20-projektiin. Valitut taiteilijat ovat Elli Maanpää, Emilio Mäkipää, Janne Jääskeläinen, Aura Latva-Somppi, Marika Schulze ja Alma Peltola.

Yhteisenä teemana on Helene Schjerfbeckin teos Omakuva, valoa ja varjoa (1945), jonka taiteilijat pääsivät yksin kohtaamaan Villa Gyllenbergissä ja jonka pohjalta he lähtevät tulkitsemaan tämän ajan valoja ja varjoja. Katso video  tästä.

Mukaan valitut taiteilijat ovat 18–34-vuotiaita ja he edustavat eri taiteenaloja monipuolisesti aina graffiteista klassiseen öljyvärimaalaukseen, keramiikasta kolmiulotteiseen tekemiseen. Heiltä kaikilta on kesän ajalta peruuntuneet muut taideprojektit.

”Aion tehdä teoksen, joka tuo ilmi elämisen ihmeellisyyttä, suloa ja uhoa. Niiden arvostaminen on mielestäni tosi tärkeetä eritoten tällä hetkellä. Vaikka katse kääntyy helposti sisäänpäin, ja siellä ei ole välttämättä niin valoisaa, mutta aurinko nousee joka aamu. Luonto herää kevääseen, elämä jatkuu ihan yhtä hienona kun se on aina ollu,” pohtii Aura Latva-Somppi.

Taide luo valoa varjoihin

Yhteistyössä projektissa on Villa Gyllenberg, jonka kokoelmissa Helene Schjerfbeckin teoksia on tällä hetkellä 39 kappaletta. Inspiraationa toiminut omakuva on nähtävissä myös kesällä 2020, kun museo avaa ovensa kesäkuun alussa.

”Me Helsinki Hospitalissa työmme parissa olemme huomanneet, että taidetta ja taiteen kautta saatuja kokemuksia tarvitaan varsinkin vaikeina aikoina. Teemme tässä tilanteessa minkä voimme: jatkamme työtämme tärkeää työtämme ihmisten fyysisten kipujen ja kärsimyksen poistajana mutta haluamme tukea myös yhteiskunnallisesti merkittävää yhteisöä. Kaikki taideprojektit eivät saa peruuntua, sillä poikkeuksellinen aika poikii varmasti uusia mestariteoksia,” kertoo Helsinki Hospitalin toimitusjohtaja Meeri Muikku.

Voit seurata projektin etenemistä myös sosiaalisen median kanavissamme. Kiitos mielenkiinnostasi, autetaan toisiamme lisäämällä valonpilkahduksia tähän varjojen täyttämään aikaan.

Tutustu tarkemmin taiteilijoihin ja projektiin.

Hei! Mitä mieltä olet ajanvarauspalvelustamme?

Kehitämme alati palveluitamme ja olisi hienoa, jos kertoisit  jäitkö kaipaamaan jotain.