​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Artikkeli

Artikkeli

 

 

Helsinki Hospitalin asiakkaat saavat lokakuussa Roosa nauha -rusetin

2.10.2018 0.44

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Kampanjan tunnus on vaaleanpunainen rusetti, joka on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman.

Tänä vuonna Roosa nauha -rusetin on suunnittellut muusikko Anna Puu, ja nauhan teemana on Minä & Sinä. Meissä on voimaa. Anna taiteili rusettiin saman kullanvärisen salaman, joka hänellä on kitarahihnassaan. Annalle salama symboloi voimaa – ja Roosa nauha -kampanjassa juuri ihmisessä olevaa voimaa. Hän haluaisi nähdä salaman kaikkien suomalaisten rinnassa.

Anna Puun toivetta toteuttaa omalta osaltaan Helsinki Hospital, joka jakaa lokakuun aikana Roosa nauha -rusetteja potilailleen.

”Olemme koko historiamme ajan osallistuneet Roosa nauha -keräykseen tavalla tai toisella. Yhtenä perinteenä on, että lahjoitamme rusetteja potilaillemme. Se on meiltä pieni, mutta merkitykseltään iso huomionosoitus”, Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta kertoo.

Helsingin Bulevardilla sijaitsevassa sairaalassa käy kuukausittain noin 500 potilasta, ja Helin mukaan Roosa nauha -rusetteja lahjoitetaan tänä aikana lähes tuhat.

”Emme lähde erittelemään, että kuka on potilas: jos paikalla on potilas ja hänen omaisensa, niin annamme nauhat molempien rintapieleen. Palaute on ollut hyvää. Ihmiset ovat olleet ilahtuneita ja yllättyneitä ja ottaneet tämän lämpimänä eleenä. Miespotilaatkin ovat ottaneet nauhan omakseen – jollei se ole löytänyt tietään ihan omaan rintaan asti, niin rusetti on viety vaimolle tai muulle läheiselle.”

Myös Helsinki Hospitalin oman henkilökunnan rinnuksista voi lokakuussa bongata sähäkän salama-rusetin. Roosa nauha -kuukausi näkyy sairaalassa muillakin tavoin. Helsinki Hospital tekee yhteistyötä laadukkaita ja antimikrobisia työ- ja potilasvaatteita valmistavan Medantan kanssa.

”Yhteistyön kunniaksi sairaanhoitajamme pukeutuvat lokakuussa aniliininpunaisiin työpaitoihin, jotka Medanta on suunnitellut varta vasten Roosa Nauha -kampanjaan. Meillä on kymmenkunta hoitajaa, eli raikkaat asut näkyvät hyvin sairaalamme käytävillä.”

Syöpäsäätiön juhlatoimikunnassa vaikuttava Heli Vähäsilta sanoo, että rintasyöpä on kaikkien yhteinen asia, joka koskettaa suomalaisia laajasti. Juhlatoimikunta järjestää marraskuussa 20-vuotisjuhlagaalan Ravintola Pörssissä Helsingissä.

”On tärkeää olla mukana talkoissa tukemassa ja mahdollistamassa, että suomalaisilla huipputason syöpätutkijoillamme on rauha ja rahoitus keskittyä laadukkaan tutkimustyön tekemiseen.”

 

Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle ilman lähetettä. Kysy lisää tai varaa aika!

 

 
Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Maija Kolehmainen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Tiina Strengell
PlastiikkakirurgiLue lisää