​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Artikkeli

Artikkeli

 

 

Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan tanssiaiset olivat menestys: suomalaiselle syöpätutkimukselle yli 80 000 euron potti

13.4.2017 14.00

 

Syöpäsäätiön juhlatoimikunta on kerännyt 19 vuoden aikana yhteensä yli 2 miljoonaa euroa syöpätutkimuksen hyväksi. Ensi vuonna toimikunnalla tulee täyteen 20 vuotta vapaaehtoistyötä. ”Haastan kaikki yhteistyökumppanimme mukaan”, sanoo Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta.

”Olo on ylpeä ja kiitollinen”, sanoo Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta. Takana on Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan perinteiset, huhtikuun puolivälissä pidetyt kevättanssiaiset, joiden järjestämistä myös Helsinki Hospital tuki 1 000 euron arvoisella arpajaisvoitolla. Heli on yksi Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan kahdestatoista naisesta, jotka keräävät hyväntekeväisyystapahtumilla varoja suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi.

Tanssiaiset oli todellinen menestys: kokoon saatiin kaikkiaan peräti 80 000 euron potti lippu- ja arpamyynnillä – sekä yllätyslahjoituksella.

”Mika Häkkinen ja Ari Lehtoranta lahjoittivat syöpään kuolleen urheilulääkäri Aki Hintsan muistolle 40 000 euroa”, Heli kertoo.

Juhlatoimikunnan hyväntekeväisyystanssiaiset järjestettiin nyt kahdeksattatoista kertaa. Perinteitä siis piisaa. Toimikunta on kerännyt varoja Syöpäsäätiölle jo vuodesta 1998.

Juhlatoimikunnan perustaja ja kunniapuheenjohtaja on rautarouva, kauppaneuvos Satu Tiivola. Hänet kutsuttiin keväällä 1997 perustamaan Syöpäsäätiön juhlatoimikuntaa, jonka tarkoituksena oli kerätä erilaisin toimenpitein rahaa syövän tutkimukseen.

Tiivola pyysi mukaansa 12 vaikutusvaltaista naista. Heli Vähäsilta on ollut mukana tammikuusta 2016 alkaen.

”Halusin mukaan auttaakseni meitä kaikkia, joita syöpä on koskettanut – olen itsekin kokenut melanoomaan sairastumisen. Tämä on palkitsevaa, hauskaa ja tärkeää työtä.”

Viimeksi Juhlatoimikunnan rahastosta myönnettiin apuraha melanoomatutkija Veli-Matti Kähärille ja hänen tutkimusryhmälleen. He saivat 100 000 euroa ihosyövän kasvun ja leviämisen molekulaaristen mekanismien tutkimukseen.

Ensi vuonna Syöpäsäätiön juhlatoimikunta viettää 20-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi naiset aikovat lisätä kierroksia, Heli paljastaa.

”Haastan kaikki Helsinki Hospitalin yhteistyökumppanit mukaan keräämään varoja syöpätutkimuksen hyväksi. Tämä päivämäärä kannattaa merkitä kalenteriin: 17.11.2018!”

Sinäkin voit osallistua Syöpäsäätiön toimintaan ja tukea hyvää asiaa! Lue lisää Syöpäsäätiön sivuilta.

 
Pälvi Vento
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Kia Pelto-Vasenius
FysiatriLue lisää
Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Johan Marjamaa
NeurokirurgiLue lisää
Vesa Juutilainen
Plastiikkakirurgi, ortopediLue lisää
Jussi Antinheimo
NeurokirurgiLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Kirsi Isoherranen
Ihotautien erikoislääkäriLue lisää