​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika
Artikkeli

Artikkeli

 

 

Helsinki Hospital tukee urheilevia nuoria ja suomalaista syöpätutkimusta: ”Mietimme, miten me voimme auttaa”

17.5.2017 11.00

Mikä yhdistää olympiapurjehtija Tuula Tenkasta, suomalaista syöpätutkimusta ja nuorten joukkueurheilua kannustavaa Icehearts-järjestöä? Helsinki Hospital, joka tukee kaikkien kolmen toimintaa.

Tokion kesäolympialaiset järjestetään vuonna 2020. Vaikka purjehtija Tuula Tenkasen päätähtäin on vasta kolmen vuoden päässä, hän pakkaa heinäkuussa laukkunsa ja lähtee ensimmäistä kertaa olympiavesille harjoittelemaan.

”Olympialaisia varten treenataan kisamaisemissa monta vuotta. Sagami-lahdella Tyynellämerellä aallokko on joka kerta vähän erilainen”, Tenkanen kertoo.

Tuula Tenkanen on Laser Radial -purjehdusluokan nouseva tähti. Sen lisäksi hän on ”fiksu nainen ja hirveän herttainen tyyppi”, sanoo Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta.

Helsinki Hospital on juuri solminut sponsorisopimuksen Tenkasen kanssa. Tulevissa kisoissa Tuula purjehtii sairaalan logo veneensä kyljessä.

Sponsorit ovat ympäri maailmaa treenaavalle urheilijalle tärkeitä. ”Helsinki Hospitalin ja muiden sponsorieni ansiosta pystyn harjoittelemaan niin, että voin tulla maailman parhaaksi”, Tenkanen kertoo.

Työtä nuorten urheilun ja syöpätutkimuksen hyväksi

Urheilun ja erityisesti nuorten tukeminen on ollut Helsinki Hospitalille alusta saakka tärkeää.

”Jo sairaalaa perustaessamme mietimme, miten voisimme auttaa”, Vähäsilta kertoo.

Helsinki Hospital on sponsoroinut muun muassa nuorten jääkiekon MM-kisoja. Nyt Helsingin Bulevardilla sijaitseva kirurginen sairaala on mukana Icehearts-järjestön toiminnassa.

Järjestön ideana on joukkueurheilun kautta tukea nuoria, vahvistaa heidän sosiaalisia taitojaan ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Urheilun lisäksi Helsinki Hospital tukee suomalaista syöpätutkimusta. Heli Vähäsilta on jäsen Syöpäsäätiön juhlatoimikunnassa, joka kerää hyväntekeväisyystilaisuuksilla varoja syöpätutkimukselle.

”Uskon, että jokaisen joka pärjää – yrityksen ja yksittäisen ihmisen – pitäisi tehdä jotakin myös ympäröivän maailman hyväksi.”

Tuula Tenkanen treenaa 800 tuntia vuodessa. Siinä sivussa hän opiskelee Aalto-yliopiston Teknillisessä korkeakoulussa biotekniikkaa.

 

Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle ilman lähetettä. Kysy lisää tai varaa aika!

 

 
Pälvi Vento
Vatsaelin- ja yleiskirurgiLue lisää
Jari Siironen
NeurokirurgiLue lisää
Esa-Pekka Pälvimäki
NeurokirurgiLue lisää
Kia Pelto-Vasenius
FysiatriLue lisää
Sinikka Suominen
PlastiikkakirurgiLue lisää
Johan Marjamaa
NeurokirurgiLue lisää
Vesa Juutilainen
Plastiikkakirurgi, ortopediLue lisää
Jussi Antinheimo
NeurokirurgiLue lisää
Leena Kivipelto
NeurokirurgiLue lisää
Kirsi Isoherranen
Ihotautien erikoislääkäriLue lisää