​Asiakaspalvelu 09 417 00100

Varaa aika

 

Potilas-lääkärisuhde on pyhä asia

26.5.2017 10.00

Helsinki Hospital perustettiin, koska joukko huippukirurgeja halusi tehdä töitä parhaalla mahdollisella tavalla – potilaslähtöisesti.

Kotimaisuus on keväällä 2014 ovensa aukaisseelle Helsinki Hospitalille sydämen asia. Sairaalan astiat ovat Arabiaa, tekstiilit Finlaysonia ja sohvat Iskua. Kaikki on toteutettu potilaan hyvinvointia ja viihtyvyyttä ajatellen. Tärkeää on myös täysin suomalainen, sairaalassa työskentelevien lääkärien ja muun henkilöstön kesken jaettu omistajapohja ja sitä kautta oma, hyväksi havaittu tapa toimia.

”Kirurgien luottokirurgeja”, kuvailee neurokirurgi ja perustajaosakas Esa-Pekka Pälvimäki Helsinki Hospitalin noin 30 erikoislääkärin tiimiä.

Laaja palveluvalikoima kattaa erikoisaloista muun muassa pään ja kaulan alueen kirurgian, leuka- ja suukirurgian, vatsaelinkirurgian ja rintasyövän hoidot sekä plastiikkakirurgiset korjaukset, kaularangan ja selkärangan ongelmien hoitotoimenpiteet sekä edellämainituilla alueilla esiintyvien syöpien ja hyvänlaatuisten kasvainten leikkaukset.

Pälvimäen mukaan entuudestaan toisensa tunteneet kirurgit suunnittelivat sairaalan perustamista pitkään ja halusivat tarjota nimenomaan sellaista erikoisalojen huippuosaamista, jota ei muualta yksityisesti ole saatavilla. Kun huippuosaaminen yhdistettiin ihmisläheiseen palveluun, seurasi myös menestystä – Helsinki Hospitalin tulos oli jo kolmantena toimintavuotena positiivinen.

”Tämän ei pitäisi olla yllättävä menestysresepti”, sanoo Esa-Pekka Pälvimäki, ”kaikki tutkimukset osoittavat, että potilaan laadukas hoito, nopea kuntoutuminen ja elämänlaadun kokonaisvaltainen paraneminen ovat pitkällä aikavälillä myös kustannustehokkain ratkaisu.”

Helsinki Hospitalin potilaista valtaosa on tavallisia, työikäisiä suomalaisia. Vastaanottoon voi tulla tai soittaa kuka tahansa ja kertoa vaivastaan. Sairaanhoitaja ohjaa potilaan oikean erikoislääkärin vastaanotolle. Rahoituksen järjestymisessä auttaa esimerkiksi Helsinki Hospital -hoitotili.

”Me olemme valmiita menemään aikamoiselle mutkalle saadaksemme potilaan nopeasti hoitoon ja kuntoutettua”, lisää Helsinki Hospitalin varatoimitusjohtaja Heli Vähäsilta. Lääkärille pääsee nopeasti. Mikäli päädytään leikkaukseen, potilas voidaan leikata viikon sisällä. Luottamuksellinen lääkäri-potilassuhde saa mielellään jatkua tämän jälkeenkin uusissa elämänvaiheissa.

Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle ilman lähetettä. Kysy lisää tai varaa aika!